Witam.Proszę o pomicy.Nie mam zdrowia jechać 600 km do Przemyslia.Kto by móg pomoc znalezć metryki w archiwum państwowym w Przemyśliu?
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/ru/ ... pol/128659
Stosuje sie nazwisk Dadak Michał s.Andrzeja (matka Paraskiewa Gfoch)1910 r.u.i jego siestr. Ewy,Marii, Katarzyny i Rosalii,brata Jana.
Mrugała Maria 1911 r.u. c.Wasyla (matka Katarzyna Hojlo),siestra Anna,braty Michał i Antek.
Wszyscy z Gorzyc gmina Tryńcza powiat Przeworsk.
Za prace oczywiscie zaplacę.
Dziękuję.
Szukam pomocy genealoga z Przemysla
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Officinalis_Paeonia

- Otrzymał podziękowania: 7 times
Re: Szukam pomocy genealoga z Przemysla
Sądzę, że w poszukiwaniach należy uwzględnić parafię greckokatolicką Gorzyce:
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/ru/ ... a/18065221
Może warto zwrócić się do Archiwum w Przemyślu o opublikowanie skanów z tej parafii?
Pozdrawiam.
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/ru/ ... a/18065221
Może warto zwrócić się do Archiwum w Przemyślu o opublikowanie skanów z tej parafii?
Pozdrawiam.
Elża
Ale można poprosić o jak rozumiem sam akt
Napisz do archiwum wykonują zdjęcia skany poszczególnych dokumentów za niewielką opłatą
Jednak cały zasób to chyba setki zdjęć i publikacja może trwać.
Wiele razy prosiłem o takie pojedyncze zdjęcia AP. Z tego co pamiętam liczą od formatu A4
Zobacz może jest Cennik?
..................
Oczywiście może na forum jest ktoś z Przemyśla i pomoże szybciej choć już święta i archiwa są zamknięte.
Widać, że jesteś młoda/ młody, na forum , za pomoc nie płacimy.
..................
I zobacz mam problem z płcią autora postu.
podpisuj się imieniem po zapytaniami.
Ja to ,,Jan" pomoc udziela ,,Elżbieta"
Napisz do archiwum wykonują zdjęcia skany poszczególnych dokumentów za niewielką opłatą
Jednak cały zasób to chyba setki zdjęć i publikacja może trwać.
Wiele razy prosiłem o takie pojedyncze zdjęcia AP. Z tego co pamiętam liczą od formatu A4
Zobacz może jest Cennik?
..................
Oczywiście może na forum jest ktoś z Przemyśla i pomoże szybciej choć już święta i archiwa są zamknięte.
Widać, że jesteś młoda/ młody, na forum , za pomoc nie płacimy.
..................
I zobacz mam problem z płcią autora postu.
podpisuj się imieniem po zapytaniami.
Ja to ,,Jan" pomoc udziela ,,Elżbieta"
......................
Pozdrawiam.
Jan
Pozdrawiam.
Jan
-
Joniec_Henryk

Witam. Skany parafii Gorzyce z lat 1871-1913 są w archiwum, niedawno były prośby o wykonanie skanów całych ksiąg i umieszczenie na szukajwarchiwach.pl, ale odpowiedź z archiwum była odmowna (grec.kat Gorzyce nie są planowane do digitalizacji), a na rzymskokatolickie Gorzyce z składzie parafii Gniewczyna, wykonają skany w 2026 roku.
Może poprosić genealogów Tomasza Sączawę i Konrada Mierzę, oni mają sprzęt do skanowania i czas od czasu jeżdżą do Przemyśla i wykonują skany parafii greckokatolickich i umieszczają w skanotece.
Henryk Joniec
Może poprosić genealogów Tomasza Sączawę i Konrada Mierzę, oni mają sprzęt do skanowania i czas od czasu jeżdżą do Przemyśla i wykonują skany parafii greckokatolickich i umieszczają w skanotece.
Henryk Joniec