Dzień dobry,
Mój prapradziadek Ludwik Iwańczuk, ur. 1897 r. w Kopinie (parafia Wohyń). Z tej parafii odnalazłam jeszcze inne akty urodzenia, najpewniej jego rodzeństwa + akt ślubu jego rodziców. Jak wynika z przekazów rodzinnych i kilku fotografii rodzeństwo Ludwika i / lub rodzice wyemigrowali do Brazylii (Ponta Grossa). Czy ktoś z Państwa jest mi w stanie wskazać gdzie mogłabym rozpocząć poszukiwania tej rodziny w Brazylii? Kiedy wyemigrowali, gdzie zamieszkali? Jedno ze zdjęć nadesłanych z Brazylii było z 1930 roku, ale nie znamy dokładnej daty emigracji.
Pozdrawiam,
Nina Herzberg-Zielezińska
Iwańczuk Parafia Wohyń (lubelskie)
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
AdamML

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Re: Iwańczuk Parafia Wohyń (lubelskie)
Te dokumenty są niełatwe do znalezienia, były bowiem cywilne (wyklucza to możliwość udania się do parafii). Możesz przeszukać AP w Lublinie lub wypytać rodzinę o kontakt z krewnymi w Brazylii, o ile żyją tam do dziś. Oni będą mogli udzielić szczegółowych informacji.
Pozdrawiam,
AdamM
AdamM
Moja prababcia, która mogłaby Pamiętać co i jak, niestety już nie żyje. A kontaktu z krewnymi w Brazylii nigdy nie mieliśmy. Dopiero niedawną zaczęłam interesować się historią całej mojej rodziny. Z każdej strony jakieś ciekawostki
Wiemy tylko, że wujkowie prababci wyemigrowali do Brazylii, mamy kilka ich zdjęć i nic więcej.
Nino,
nie podajesz imion rodzeństwa Ludwika, bez imion tylko po nazwisku trudno szukać.
Wpisz w google: iwanczuk brasil lub iwanczuk brasilia i wyskoczy kilka trafień...
To samo zrób na facebooku...
nie podajesz imion rodzeństwa Ludwika, bez imion tylko po nazwisku trudno szukać.
Wpisz w google: iwanczuk brasil lub iwanczuk brasilia i wyskoczy kilka trafień...
To samo zrób na facebooku...