Józef Ejmont Litwa Żejmy szukam ślubu

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Małgorzata_Kulwieć

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Józef Ejmont Litwa Żejmy szukam ślubu

Post autor: Małgorzata_Kulwieć »

W latach 1812-1823 w parafii Żejmy rodzi się kilkoro dzieci:

Michał Andrzej Eymont [29-11-1812] - akt 1127 -

Aleksandra Elżbieta zd. Eymont [03-08-1819] akt 86

Piotr Benedykt Eymont [15-02-1823] akt 34

Aleksander Eymont [03-05-1828] akt 99

Ojcem jest Józef Eymont, a matką Agnieszka Kulwieciówna.

Nie wiem czy para ta miała więcej dzieci, nie znalazłam ich w Żejmach, nie znalazłam też ślubu rodziców choć, jako że dzieci się w Żejmach rodziły, przeszukałam wszystkie okoliczne parafie, które w latach 1800-1851, przeszukać się dały.
Udało mi się jedynie znaleźć akt zgonu Agnieszki Eymontowej, akt nr 10 w Żejmach w roku 1851. Agnieszka miała lat około 60 i była wdową, i w akcie napisano iż nie ma już dzieci (grzmi to trochę dziwnie: dawno już pozbawiona dzieci).
Nic więcej nie wiem o rodzicach, ani o dalszym losie dzieci. Ani na MH, ani na Geni niczego pasującego nie znalazłam. Zupełnie nie wiem co to za Eymontowie, skąd się wiodą, czyim synem był Józef, gdzie wzięli ślub z Agnieszką, kiedy Józef zmarł. Jeszcze szukam, ale póki co czarna dziura. Może ktoś, coś ???
Przeszukałam parafie:
Żejmy, Kormiałów, Wędziagołę, Bukańce, Szaty, Skorule, Panotery, Kiejdany. Kulwa i Janów nie bardzo dostępne.
Slubu szukam w latach 1808-1812. Zgon Józefa możliwy w latach 1812-1851. Może przegapiłam?
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”