Janiszek z Żabianki

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

RaguS

Sympatyk

Janiszek z Żabianki

Post autor: RaguS »

Dzień Dobry!
Poszukuje rodziny Janiszków z Białek w parafii Żabianka, moja prababka Rozalia Janiszek urodziła się w lutym 1898 w Białkach z Łukasza i Józefy, znalazłam jej siedmioro rodzeństwa, Jana, Władysława, Marianne, Franciszka, Józefa, Andrzeja i Stanisławe, mieszkali oni potem w folwarku w Kośminie par. Gołąb, Łukasz to syn Wojciecha zmarłego w 1904 i Marianny Cioty 1900, rodzina Janiszków zarówno w Gołębiu jak i w Żabiance jest ogromna, nie znalazłam aktów parafii Żabianka przed 1890 a bardzo chciałabym odnaleźć rodzine Łukasza, dzieci Wojciecha oraz ich dzieci, chciałabym połączyć całą rodzine Janiszków ale jest to niemożliwe, bardzo proszę o pomoc, jak znajdzie się jakiś potomek Janiszków, prosiłabym o kontakt
Maria
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Rodzina Janiszków z Żabianki

Post autor: Arek_Bereza »

Dorzucę AM Łukasza i Józefy Kowalik
https://photos.szukajwarchiwach.gov.pl/ ... 2347ee_max choć pewnie masz i na lubgens zaglądałaś ?
RaguS

Sympatyk

Re: Rodzina Janiszków z Żabianki

Post autor: RaguS »

Arek_Bereza pisze:Dorzucę AM Łukasza i Józefy Kowalik
https://photos.szukajwarchiwach.gov.pl/ ... 2347ee_max choć pewnie masz i na lubgens zaglądałaś ?
Tak i dostałam pomoc z tłumaczeniem, przeszukałam cały lubgens i geneteke ale nic nie znalazłam więcej o Wojciechu i Mariannie, rodzine Kowalików znalazłam i nawiązałam kontakt z wnukami jednej z kuzynek Józefy
Maria
Bart21

Sympatyk
Adept

Post autor: Bart21 »

Mogę pomóc proszę o kontakt
ŁukaszEf

Sympatyk

Post autor: ŁukaszEf »

Może sprawdź trop z parafii Okrzeja, tam jest mnóstwo Janiszków i aż do XVII w. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”