Witaj Kuzynko
Nie wiem czy wiesz, że Marianna Babińska córka Wojciecha i Jadwigi Kamieńskich, która zmarła w Radzyniu 6 marca 1838r. w Radzyniu to żona naszego Wincentego. Zweryfikowałem to w oparciu o informacje dotyczące jej brata Karola i jego dzieci i wnuków. Okazuje się, że nie wszystkie informacje zawarte w "drzewku", które Ci kiedyś podesłałem są w pełni prawdziwe. Według dostępnych dokumentów brat Marianny miał na imię Karol a nie Józef, natomiast córka Karola i Teofili z Dolińskich miała na imię Eleonora a nie Anna. I Eleonora Kamieńska wyszła za mąż za Ignacego Rabka (nie Józefa). Ludwik Rabek, syn Eleonory i Ignacego był w 1896r. ojcem chrzestnym Mariana Babińskiego(to chyba już wiesz). Czyli Marianna nie zmarła w 1837r. w Wohyniu jak napisał autor "drzewka.
To tyle
Pozdrawiam
Karol Sewerynowicz
Kulwieć / Kulwiec - szukam
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Sewerynowicz_Karol
- Małgorzata_Kulwieć

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Re: Kulwieć / Kulwiec - szukam
Dzięki Karolu, udało mi się to ogarnąć i nawet znalazłam akt zgonu Marianny, bardzo zdziwiona, dlaczego tak późno. 
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.