Dzień dobry,
poszukuję osób, które chciałyby porozmawiać lub wymienić się informacjami na temat nazwisk występujących w moim drzewie genealogicznym. Interesuje mnie ich pochodzenie, możliwe regiony występowania, etymologia oraz ewentualne powiązania rodzinne.
W moim drzewie pojawiają się m.in. następujące nazwiska:
• Kłys, Szymczak, Plichta, Machnacki, Napiorkowski
• Król, Gugulska, Lipowska, Pabin
• Pryczek, Biedrzycki, Andryszczak, Kocińska, Goździk, Wrońska, Krams
• Tomko / Tomków, Zenczak, Koncewicz
• Manasterski / Manastyrski, Mielnikiewicz, Kuszlak / Kuszlyk, Kirijew
• Robak, Kawnik, Przybył, Stankowska, Sipińska, Latocha, Kotak, Bombel
Jeśli ktoś bada któreś z powyższych nazwisk albo spotkał je w swoich poszukiwaniach, będę wdzięczny/wdzięczna za kontakt lub odpowiedź w wątku.
Z góry dziękuję za wszelkie informacje i wskazówki.
pozdrawiam Angelika Kłys
• Kłys, Szymczak, Plichta, Machnacki, Napiorkowski • Król, Gugulska, Lipowska, Pabin • Pryczek, Biedrzycki, Andryszcza
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Klys_angelika
-
Piotrowski_Dariusz_1967

Re: • Kłys, Szymczak, Plichta, Machnacki, Napiorkowski • Król, Gugulska, Lipowska, Pabin • Pryczek, Biedrzycki, Andrys
Dzień dobry Angeliko
w moim drzewie występuje gałąź Kłysów. Moja prababcia była z domu Kłys . Moja rodzina Kłysów pochodziła z Mazowsza , okolice Płocka , gmina Gąbin , wieś Lipińskie. W księgach z XIX wieku pisani również jako Kłos (ale bardzo rzadko).
Pozdrawiam Darek
w moim drzewie występuje gałąź Kłysów. Moja prababcia była z domu Kłys . Moja rodzina Kłysów pochodziła z Mazowsza , okolice Płocka , gmina Gąbin , wieś Lipińskie. W księgach z XIX wieku pisani również jako Kłos (ale bardzo rzadko).
Pozdrawiam Darek