Witam,
Natrafiłem dzis na ksiązkę, która trochę wbrew nazwie zawiera praktycznie indeks wszystkich osób, jakie pojawiły się w księgach metrykalnych parafii Mokobody w latach 1651-1709.
Joanna Kuć
Antroponimia pogranicza podlasko-mazowieckiego : (na podstawie XVII-wiecznych ksiąg parafialnych z Mokobód)
Siedlce : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego, 2011
Parafia nie jest zindeksowana.
Co ciekawe nie znalazłem w ksiązce informacji, gdzie ta księga jest przechowywana.
zainteresowanym okolicami polecam
Mokobody Ziemia Liwska Podlasie indeks XVII wiek
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- piotr_nojszewski

- Podziękował: 2 times
- Kontakt:
Re: Mokobody Ziemia Liwska Podlasie indeks XVII wiek
Czy kojarzysz czy jest w tych latach wzmianka, że w Mokobodach mieszkali Bieleccy albo osoby o nazwisku Rudaś?piotr_nojszewski pisze:Witam,
Natrafiłem dzis na ksiązkę, która trochę wbrew nazwie zawiera praktycznie indeks wszystkich osób, jakie pojawiły się w księgach metrykalnych parafii Mokobody w latach 1651-1709.
Joanna Kuć
Antroponimia pogranicza podlasko-mazowieckiego : (na podstawie XVII-wiecznych ksiąg parafialnych z Mokobód)
Siedlce : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego, 2011
Parafia nie jest zindeksowana.
Co ciekawe nie znalazłem w ksiązce informacji, gdzie ta księga jest przechowywana.
zainteresowanym okolicami polecam
-
marylenka_12

Dzień dobry
Czy książka jest gdzieś do kupienia.Interesuje mnie nazwisko Chojecki
Pozdrawiam
Maria
Czy książka jest gdzieś do kupienia.Interesuje mnie nazwisko Chojecki
Pozdrawiam
Maria
Pozdrawiam
- Ania
W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
- Ania
W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
-
Lech_Niepiekło

Obecnie przepisuję zapisy metrykalne z lat 1650-1810. Wejdą w skład książki "Parafia Mokobody i jej mieszkańcy". Książka powinna być gotowa na wiosnę. Natomiast jej wydanie będzie zależało od decyzji księdza proboszcza. Pozdrawiam
Lech
Lech