Rodzina Cielątków/Cielątkowskich w Częstochowie

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

kosynus1994

Rodzina Cielątków/Cielątkowskich w Częstochowie

Post autor: kosynus1994 »

Witam. Poszukuję też kuzynek mojej babcii Basii w Kielcach na Sienkiewicza, jej kuzynki mieszkały w Częstochowie. Są to Maria Adamek (za panny Cielątko/Cielątkowska), wiem, że ma córkę Basię, ale jak się nazywa ona po mężu, a ta Basia ma syna Mariusza i ten Mariusz ma pewnie synów i jeszcze chciałbym zapytać o dzieci Baltazara Kielesińskiego. Czy mógłbym się jakoś z Mariuszem skontaktować lub z jego synami i jeszcze chciałbym się skontaktować z córką lub synem Baltazara Kielesińskiego. Poszukuję w Częstochowie.
Awatar użytkownika
Pobłocka_Elżbieta

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 16 times

Re: Rodzina Cielątków/Cielątkowskich w Częstochowie

Post autor: Pobłocka_Elżbieta »

Ślub:
Kielce Podwyższenia Krzyża Świętego,1937,skan 20
Marian Michał Adamek rodz. Piotr, Michalina Wróblewska
Marianna Cielątko rodz.Jan, Agnieszka Kumisarczyk
https://geneteka.genealodzy.pl/index.ph ... rdertable=
Pozdrawiam
Ela
kosynus1994

No, to ja wiem. Ale jak się nazywa po mężu ich córka Barbara, wiem, że Basia ma syna Mariusza, a ten Mariuszem ma dwóch synów bliźniaków i córka Baltazara Kielesińskiego, który był synem Zofii Kielesińskiej, bo chciałbym się skontaktować jakoś z nimi
Awatar użytkownika
Pobłocka_Elżbieta

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 16 times

Post autor: Pobłocka_Elżbieta »

kosynus1994 pisze: pn 26 sty 2026, 11:27 Witam. Poszukuję też kuzynek mojej babcii Basii w Kielcach na Sienkiewicza, jej kuzynki mieszkały w Częstochowie. Są to Maria Adamek (za panny Cielątko/Cielątkowska), wiem, że ma córkę Basię, ale jak się nazywa ona po mężu, a ta Basia ma syna Mariusza i ten Mariusz ma pewnie synów i jeszcze chciałbym zapytać o dzieci Baltazara Kielesińskiego. Czy mógłbym się jakoś z Mariuszem skontaktować lub z jego synami i jeszcze chciałbym się skontaktować z córką lub synem Baltazara Kielesińskiego. Poszukuję w Częstochowie.
Wiesz,ale nie podajesz ,
dat ,bliższych informacji ,kto był mężem Marii/Marianny .
Im więcej danych,tym łatwiej uzyskać pomoc. :)
Pozdrawiam
Ela
kosynus1994

No to jak ślub Marii z Marianem Adamkiem, to ta Basia mogła się urodzić gdzieś w 1938 roku lub później.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”