Poszukiwania zgonów

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, maria.j.nie, elgra, elgra, kaphis, kaphis

taadek61

Sympatyk

Poszukiwania zgonów

Post autor: taadek61 »

Witam .Poszukuję aktu zgonu Antoniego Prażmowskiego jego ślub odbył się w Warszawie 1914 z Marianna Kowalczyk. Oraz jego syna Mieczysław Prażmowskiego którego ślub odbył się w 1932 roku w Warszawie w parafii Jozafata z Irenom Grabowską. Drugi zmarł 1934-1936 rok a pierwszy po 1936 roku. Nie ma ich zgonu w Warszawie .Próbowałem różnych sposobów aby się dowiedzieć. Obaj byli murarzami. Wiem gdzie i kiedy ich żony zmarły. Antoniego żona zmarła w 1963 w Warszawie .Po wojnie zamieszkała na ul Kołobrzeskiej 18. Mieszkała tam z wnuczką. Dotarłem do wnuczków i prawnuczków ich. Ale oni nie wiedzą. Jednego i drugiego rodzina mieszkała w Warszawie na ulicy Opalińskiej 12 ale dom został w 1944 roku spalony, Antoni był bratem mojego dziadka który zmarł w 1932 roku w Warszawie. Próbowałem przez ZUS Warszawa odnośnie Marianny żony Antoniego. Ale nic nie wiedzą. Myślę że przed wojną Antoni mieszkał gdzieś blisko Warszawy. Co mi radzicie. Jak szukać ich akta zgonu. Pozdrawiam Tadeusz Prażmowski.
Paweł_Zawadzki

Członek PTG
Legenda
Otrzymał podziękowania: 4 times

Re: Poszukiwania zgonów

Post autor: Paweł_Zawadzki »

Kogo lub czego dotyczy dopisek przy AM Mieczysława i Ireny?
https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... &zoom=1.25

(...) zmarł(?) dnia
09.07.1987 w Szczecinie
Nr aktu 2121/87

Szukałeś na Cmentarzu Wawrzyszewskim?
https://swmariamagdalena.pl/kontakt
Paweł
taadek61

Sympatyk

Tak Irena zmarła W Szczecinie .Ale ona już była wdową w 1936 roku .Świadczy o tym akt zgonu jej dziecka parafia Jozafata 1936 r. Morawskiego. Też w tym roku zmarł też w tej parafii Wacław Rudzki .Był on szwagrem Antoniego .Jego akt zgonu zgłosił Antoni i jego siostra Józefa Łukin. i to tyle o facetach. Natomiast Mieczysławowi i Irenie w1933 roku urodziła się córka Jadwiga Prażmowska. W 1945 roku Irena znalazła się w Niemczech i urodziła jako wdowa Prążmowskiego Zygmunta. W 1945 roku wraca do Warszawy na Kołobrzeską 18 i wyjeżdza do Szczecina i tam zamieszkuje. A córka w Warszawie na Kołobrzeskiej 18 mieszka ze swoją babką. Podobno Kołobrzeska to był pustostan. Pozdrawiam Tadeusz
taadek61

Sympatyk

Tak na cmentarz Wawrzyszew dzwoniłem . Jest Tam Marianna Prażmowska z domu Kowalczyk pochowana.Ale nie mają drugiej księgi wpisów .Pozdrawiam Tadeusz
malgorzata601

Sympatyk

Post autor: malgorzata601 »

Witam
na Wojskowych Powązkach w 1939 roku jest pochowany Antoni Prażmowski. Mieszkał na Opalińskiej. Ale chyba nie ten rocznik.

Małgorzata
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”