Bardzo proszę o przetłumaczenie aktu urodzenia nr 489:
https://postimg.cc/0bqttzxm
https://www.dropbox.com/scl/fo/bzyd8e6b ... tracking=1
Mam wielką prośbę. Jeżeli to jest możliwe bardzo proszę o przetłumaczenie wszystkich informacji dotyczących tego aktu. Staram się napisać historię mojej rodziny i jest to dla mnie bardzo ważne.
Bardzo dziękuję i pozdrawiam
Tomek
Bardzo dziękuję za to tłumaczenie i pozdrawiam
Tomek
Akt urodzenia Paul Gaertner. Huta Laura 1905 O.K.
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Akt urodzenia Paul Gaertner. Huta Laura 1905 O.K.
Ostatnio zmieniony ndz 08 lut 2026, 12:02 przez TomekSz1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tyczkowski_Piotr

- Otrzymał podziękowania: 15 times
Re: Akt urodzenia Paul Gaertner. Huta Laura 1905
Tomku, oto tłumaczenie aktu urodzenia nr 489 z 1905 r.
"Nr 489 Laurahütte, dnia 23 września 1905 r.
Przed niżej podpisanym urzędnikiem stanu cywilnego stawił się dziś znany co do tożsamości: Paul Gärtner, księgowy/rachmistrz zamieszkały w Laurahütte, wyznania ewangelickiego i zgłosił, że jego żona Else Gärtner z domu Schirmer, wyznania ewangelickiego, zamieszkała przy nim w Laurahütte, w jego mieszkaniu dnia dwudziestego drugiego września tysiąc dziewięćset piątego roku, o godzinie jedenastej piętnaście przed południem, urodziła dziecko płci męskiej, które otrzymało imiona: Paul Adolf Ernst.
Przeczytano, zatwierdzono i podpisano: (-) Paul Gärtner
Urzędnik Stanu Cywilnego W zastępstwie: (-) (podpis nieczytelny)"
Pozdrawiam - Piotr
"Nr 489 Laurahütte, dnia 23 września 1905 r.
Przed niżej podpisanym urzędnikiem stanu cywilnego stawił się dziś znany co do tożsamości: Paul Gärtner, księgowy/rachmistrz zamieszkały w Laurahütte, wyznania ewangelickiego i zgłosił, że jego żona Else Gärtner z domu Schirmer, wyznania ewangelickiego, zamieszkała przy nim w Laurahütte, w jego mieszkaniu dnia dwudziestego drugiego września tysiąc dziewięćset piątego roku, o godzinie jedenastej piętnaście przed południem, urodziła dziecko płci męskiej, które otrzymało imiona: Paul Adolf Ernst.
Przeczytano, zatwierdzono i podpisano: (-) Paul Gärtner
Urzędnik Stanu Cywilnego W zastępstwie: (-) (podpis nieczytelny)"
Pozdrawiam - Piotr
Re: Akt urodzenia Paul Gaertner. Huta Laura 1905 O.K.
Urzędnik Stanu Cywilnego w Zastępstwie: Sobański
Pozdrawiam
Roman M.
Pozdrawiam
Roman M.