Bardzo proszę o pomoc w odczytaniu zapisu w metryce zgonu Stefana Turko, który umarł nagle bez przyjęcia Sakramentów Świętych.....?
I dalszej części zapisu (3 czy 4 słów) nie mogę odczytać...
https://zapodaj.net/plik-LabWaXVDxI
Proszę o pomoc w odczytaniu - j. polski
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Proszę o pomoc w odczytaniu - j. polski
Pozdrawiam
- Ania
W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
- Ania
W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
- Tyczkowski_Piotr

- Otrzymał podziękowania: 17 times
Re: Proszę o pomoc w odczytaniu - j. polski
Aniu, moim zdaniem akt ten brzmi:
„Dnia 18 listopada. [Ub?]: Stefan Turko umarł nagle bez przyjęcia SS: Sakramentów przez upadnienie przypadkowo z drzewa — X. A. Sosnowski”
Pozdrawiam - Piotr
„Dnia 18 listopada. [Ub?]: Stefan Turko umarł nagle bez przyjęcia SS: Sakramentów przez upadnienie przypadkowo z drzewa — X. A. Sosnowski”
Pozdrawiam - Piotr
Re: Proszę o pomoc w odczytaniu - j. polski
Piotrze, pięknie dziękuję 
Tak długo się w ten zapis wpatrywałam i nic mi sensownego do głowy nie przychodziło...
Tak długo się w ten zapis wpatrywałam i nic mi sensownego do głowy nie przychodziło...
Pozdrawiam
- Ania
- Ania