Potrzebuję pomocy w znalezieniu informacji o rodzicach Wiktora Bogackiego.
Wszystko co mam o Wiktorze:
-żona: Marcjanna Smutek (w jednym miejscu na genetece zapisana jako Smużek), akt ślubu: https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... 02-003.jpg
-matka: Antonina Bogacka
-syn: Jan Bogacki
-synowa: Zofia Adamek
Urodzony około 1841 roku. Jeśli dobrze odczytałam - włościanin.
W akcie ślubu z Marianną nie jestem w stanie odczytać miejsca urodzenia Wiktora. Ślub wzięli w Tarnawie w parafii Imbramowice, Małopolska.
Również w akcie ślubu wpisana jest tylko matka Wiktora Bogackiego, więc możliwe, że ojciec nieznany i już tutaj kończy się poszukiwanie z jego strony. Ale o matce również niewiele jestem w stanie znaleźć i może tutaj historia z poszukiwaniem tej linii się kończy.
Dlatego proszę o pomoc i może podpowiedź gdzie jeszcze mogłabym szukać i w jakich aktach.
Dziękuję i pozdrawiam
Potrzebuję pomocy - brak informacji o ojcu, niewiele o matce - Bogaccy [Małopolska]
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- kwroblewska

- Podziękował: 10 times
- Otrzymał podziękowania: 10 times
-
Ted_B

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 8 times
Re: Potrzebuję pomocy - brak informacji o ojcu, niewiele o matce - Bogaccy [Małopolska]
Witam!
Wiktor urodził się 01.09.1840 w Strzałkowie (parafia Janina). Jego matka miała 20 lat.
Co jego żony (Marcjanny) - to może być problem, bo była córką rolników kolonistów.
Pozdrawiam!
Tadek
PS. Sam akt urodzenia Marcjanny powinien być w parafii Imbramowice (ok. 1850 roku).
Ur. dokładnie 06.01.1850 r.
Można jeszcze przejrzeć M w Imbramowicach (1844-49) - a nuż pobrali się w Tarnawie.
Wiktor urodził się 01.09.1840 w Strzałkowie (parafia Janina). Jego matka miała 20 lat.
Co jego żony (Marcjanny) - to może być problem, bo była córką rolników kolonistów.
Pozdrawiam!
Tadek
PS. Sam akt urodzenia Marcjanny powinien być w parafii Imbramowice (ok. 1850 roku).
Ur. dokładnie 06.01.1850 r.
Można jeszcze przejrzeć M w Imbramowicach (1844-49) - a nuż pobrali się w Tarnawie.