>> Poszukuję osób, rodzin T:"Miejsce śmierci Bronisławy Chojnowskiej"
Witam .
Z racji tego że została mi jedyna data osiągalna metrykalnie w drzewie to proszę o pomoc .
Szukam roku zgonu 2xprababci Bronisławy Chojnowskiej z domu Czarneckiej urodzonej w 1864 roku w parafii Lekowo .
Córka Stanisława Czarneckiego 1826-1897 i Franciszki Rybickiej 1825-1905. Jej mąż Mikołaj Chojnowski 1856-1918 zmarł w parafii Dziektarzewo .
Sprawdzone Dziektarzewo ( osobiście ) i wszystkie obok i niestety brak informacji.
Chojnowska Bronisława - Miejsce śmierci
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Sierzbista_karol

-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 5 times
Re: Miejsce śmierci Bronisławy Chojnowskiej
Co to znaczy, że Dziektarzewo sprawdzone osobiście ?
Metryki są do 1922 i jest dziura 1920, więc gdzie je sprawdzałeś ? w USC? do którego roku ?
Metryki są do 1922 i jest dziura 1920, więc gdzie je sprawdzałeś ? w USC? do którego roku ?
-
Sierzbista_karol

Re: Chojnowska Bronisława - Miejsce śmierci
Sprawdzałem je w parafii Dziektarzewo skąd mam nawet zdjęcie aktu zgonu jej męża
Karol
- kaphis

- Podziękował: 3 times
- Otrzymał podziękowania: 6 times
Re: Chojnowska Bronisława - Miejsce śmierci
Witam
Karolu, a co z dziećmi Twoich 2xpradziadków? Czy zostali na miejscu i tam żyli? Możliwe jest, że Bronisława zamieszkała u kogoś z potomstwa niekoniecznie w okolicy. Całkiem realne jest nawet, że przeżyła wojnę a w takiej sytuacji jest utrudniony dostęp do metryk. A może zawarła ponownie małżeństwo? Tak nasze babcie wychodziły za mąż jako starsze kobiety, wtedy zgonu musiałbyś szukać pod innym nazwiskiem.
Karolu, a co z dziećmi Twoich 2xpradziadków? Czy zostali na miejscu i tam żyli? Możliwe jest, że Bronisława zamieszkała u kogoś z potomstwa niekoniecznie w okolicy. Całkiem realne jest nawet, że przeżyła wojnę a w takiej sytuacji jest utrudniony dostęp do metryk. A może zawarła ponownie małżeństwo? Tak nasze babcie wychodziły za mąż jako starsze kobiety, wtedy zgonu musiałbyś szukać pod innym nazwiskiem.
Pozdrawiam
Marek Z.
Marek Z.