Geni

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Łucja

Sympatyk

Re: Geni - dostęp

Post autor: Łucja »

Dodam przy okazji, że do Geni można wgrać swoje wyniki DNA (autosomalne) i może to być bardzo pomocne, skoro Geni to drzewa. Oczywiście więcej drzew niż wgranych wyników DNA, ale z czasem pewnie się rozwinie. O możliwości wgrania długo nie wiedziałam (zrobiłam to przez FTDNA).

Łucja
poszukiwaczMajka

Sympatyk

Re: Geni - dostęp

Post autor: poszukiwaczMajka »

choirek pisze:Majka, nie potrzebujesz premium.
https://www.geni.com/people/Mateusz-Ros ... 1066803146#
Klikasz wyślij wiadomość i wysyłasz. Irek
Eh, nie umiałam sie tam dostać, ale juz mam dzięki Tobie.

Ślicznie dziekuje :)
Jerzyk_Kamil

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyk_Kamil »

AlicjaSurmacka pisze:Witam,
Czy ktoś ma dostęp do Geni i mógłby mnie skontaktować z osobą, która prowadzi drzewo Dąbkowskich a są tam dane Edwarda Sylwestra Dąbkowskiego urodzonego w 1833 roku (faktycznie urodził się 31.12.1832) i jego córki Salomei Otyli, która poślubiła Jana Krzysztofa Burchardt'a. Mam znacznie więcej informacji, którymi moge sie podzielić. Rodzony brat Salomei Otylii to Edward Ludwik Dąbkowski ur 1861 zm w 1916 roku w Radomsku. Córka Edwarda Ludwika - Halina Dąbkowska ur w Radomsku poślubiła Juliusza Surmackiego.
https://www.myheritage.com/names/edward_dąbkowski

Alicja
Nadal szuka Pani Dąbkowskich? Czy w tych poszukiwaniach pojawia się Franciszka (zd. Martna) żona Leona Dąbkowskiego?

http://www.mdk2.lublin.pl/2020/EDD/

Pozdrawiam
poszukiwaczMajka

Sympatyk

Witam,

czy może mi ktoś tak łopatologicznie wytłumaczyć jak wysyłać za darmo wiadomości do użytkowników geni? Powyżej mi już pomogliście podając linka. Teraz chciałabym byc samowystarczalna ale nic z tego :(

A jeśli to jednak niemożliwe, to zależy mi na kontakcie z Lidią Moszczyńska albo chociaż informacjach o Justynie Moszczyńskiej https://www.geni.com/search?search_adva ... cation%5D=

Z góry dziekuje!
Majka
Awatar użytkownika
Łucja

Sympatyk

Post autor: Łucja »

poszukiwaczMajka pisze:Witam,

czy może mi ktoś tak łopatologicznie wytłumaczyć jak wysyłać za darmo wiadomości do użytkowników geni? Powyżej mi już pomogliście podając linka. Teraz chciałabym byc samowystarczalna ale nic z tego :(

A jeśli to jednak niemożliwe, to zależy mi na kontakcie z Lidią Moszczyńska albo chociaż informacjach o Justynie Moszczyńskiej https://www.geni.com/search?search_adva ... cation%5D=

Z góry dziekuje!
Majka
Przy każdym "matchu", czyli dopasowaniu DNA, jest "wyślij wiadomość" i bez problemu działa. Ale nie wiem czy Ci chodzi o dopasowania DNA (czyli Twoich kuzynów), czy też o obcych (nie związanych DNA), czy w ogóle nie o DNA. W każdym razie przy wgranym DNA łączy z kuzynami bezproblemowo.

Łucja
Emerald

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Emerald »

Chyba chodzi o match z drzewa, a nie z DNA (kontakt z właścicielem drzewa w sprawie jakiejś osoby trzeciej, być może wspólnego przodka).
Izabela
poszukiwaczMajka

Sympatyk

Dokładnie tak jak napisała Emerald. Chodzi mi o match z drzewa, nie mam DNA
mahakali

Sympatyk

konwersja PDF do Gedcom

Post autor: mahakali »

Czy ktoś wie jak przekonwertowac duzy PDF (eksport drzewaz Geni) do pliku gedcom? Gpt sobie nie radzi

Ewentualnie jak pobrac ten sam plik w formacie gedcom? Próbowałem kontaktować sie z adminem drzewa, bezskutecznie
Krzysztof Włodarski
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 19 times
Otrzymał podziękowania: 3 times

Post autor: Krystyna.waw »

Geni - Family - Share your tree
Gedcom export :)
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
mahakali

Sympatyk

Post autor: mahakali »

Krystyna.waw pisze:Geni - Family - Share your tree
Gedcom export :)
W tym problem ze nie jestem adminem tego drzewa, i z mojej pozycji mozna pobrac tylko PDF
Krzysztof Włodarski
Scowron

Sympatyk
Mistrz

Re: Geni

Post autor: Scowron »

Witam

Mam pytanie o sposób przepięcia profilu na inną osobę w drzewie. Zrobiłem import i okazało się że zarządcą mojego drzewa jest mój ociec. Chciałbym to zmienić ale nie widzę takiej możliwości. Czy ktoś już przechodził tą ścieżkę?

Pozdrawiam, Piotr
mariuszek69

Sympatyk
Ekspert
Kontakt:

Re: Geni

Post autor: mariuszek69 »

Na Geni nie ma takiej funkcji jak zarządca Twojego drzewa. Drzewo nie jest Twoje, jest wspólne. Jedynie profile, czyli osoby dodane do drzewa maja swoich "managerów". Managerem profilu, jest przede wszystkim ten kto go dodał, także jeśli to Ty je dodałeś to Ty powinieneś nim być. Jeśli jest to ktoś inny, to możesz do niego wysłać "Request to Collaborate". Jeśli zaakceptuje to będziesz mógł zarządzać jego profilami (i na odwrót - on będzie mógł zarządzać Twoimi).
Jest jeszcze coś takiego jak "Family Group" co też umożliwia współpracę, ale nie wiem dokładnie jak to działa, nie korzystałem z tej funkcji.

Pozdrawiam,
Mariusz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”