Status indeksacji skanów z danej parafii

w tym bazy PTG : Geneteka, Metryki .. Nasze bazy, Wyszukiwarki na Genealodzy.pl oraz szukaj w Postach i Tematach.. na Forum

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

pleszczak

Status indeksacji skanów z danej parafii

Post autor: pleszczak »

Dobry Wieczór,
Mogę prosić o wskazówkę dla nowicjusza gdzie można sprawdzić status indeksacji skanów z dowolnej parafii?
Próbowałem sam to ogarnąć rozglądając się po stronie i forum, ale mi się nie udało....
Nie wiem też czy dobrze zadaję pytanie ;-) Tak naprawdę chodzi mi o to czy szukając czegoś mogę bazować na wynikach wyszukiwania w bazie czy muszę "wertować" skany...
Z góry dziękuję za sygnał,
Pozdrawiam,
Paweł.
Awatar użytkownika
kaphis

Sympatyk
Adept
Podziękował: 20 times
Otrzymał podziękowania: 43 times

Re: Status indeksacji skanów z danej parafii

Post autor: kaphis »

Witam

Tutaj znajdziesz informacje co jest w trakcie indeksacji. Może też się zdarzyć, że ktoś indeksuje coś spoza tej listy i administratorzy danych województw o tym nie wiedzą.
Pozdrawiam
Marek Z.
Czy wiesz, że...?
szmool

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 1 time

Post autor: szmool »

pleszczak pisze: sob 21 mar 2026, 20:17 Tak naprawdę chodzi mi o to czy szukając czegoś mogę bazować na wynikach wyszukiwania w bazie czy muszę "wertować" skany...
przy wyszukiwaniu w danej parafii masz zawsze pasek nad wyszukiwaniem z rocznikami, które są zindeksowane.
Mozesz to tez sprawdzić w Katalogu Zasobów Metrykalnych https://parafie.genealodzy.pl/

To co tam jest wystarczy porównać z zasobami w archiwach.
pozdrawiam, Piotr
pleszczak

Post autor: pleszczak »

Mówię o sytuacji, kiedy w ramach jednej parafii (np. tej: https://skanoteka.genealodzy.pl/opozespole-id4366) jest wiele ksiąg dla osobnych miejscowości.
Jedne są zindeksowane i pojawiają się w wyszukiwaniach - inne nie.
Mam też wrażenie że niektóre księgi są zindeksowane tylko w jakimś zakresie dat.

Info o indeksach na stronie informacyjnej zespołu jest dość ogólne - bez rozbicia na miejscowości i jednostki...

Czy takie informacje można gdzieś znaleźć? Np. na poziomie jednostki?

Paweł

* Moderacja - Zgodnie z Regulaminem Rozdział II, pkt 4, lit. b i c i przyjętym zwyczajem prosimy podpisywać posty przynajmniej imieniem. Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis w swoim Profilu
Pozdrawiam, Marek
Moderator
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”