Stanisław Jesionka

General discussion about genealogy (po angielsku); Diskussion über Genealogie (po niemiecku);
Parlons généalogie (po francusku); Дискуссии о генеалогии (po rosyjsku)

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

peszkoszuka

Sympatyk

Stanisław Jesionka

Post autor: peszkoszuka »

Witam, robię drzewo genealogiczne mojego chłopaka na myheritage. Dla informacji zrobiłam dwa ale jedno raczej sie nie zgadza (z konta Wojciech Jesionka, ale muszę je usunąć bo tyle błędów i niepotwierdzonych informacji) a drugie staram się skrupulatnie robić (z mojego konta Emilia Peszko) i stanęłam na jego pradziadku Stanisławie Jesionka. Przeszukałam wszystkie zbiory: myheritage, ancestry, geneteka, grobonet i nic sie nie dowiedziałam z tych wszystkich, jedynie posiada informacje od swojego taty. Może Państwo mi pomożecie dotrzeć do prawdziwych informacji.

Stanisław Jesionka urodzony w Filipowicach, małopolskie (chłopak i jego tata nie wiedzą kiedy sie urodził i kiedy zmarł) jego żoną była Helena Grudzień i miał z nią conajmniej jedno dziecko, czyli jego dziadka Juliana Jesionkę (1946-2011) urodził się i jest pochowany w Filipowicach, żoną Juliana była Krystyna Łosek (1946-2010) urodzona w województwie Lubuskim. Ani na grobonecie ani na cmentarzach parafialnych z Filipowic nie ma podanego grobu mimo, że mój chłopak tam jeździ na cmentarz do nich i z całą pewnością ten grób Juliana i Krystyny jest. Za wszelkie informacje/pomoc w odnalezieniu Stanisława Jesionki bardzo z góry dziękuję.
Pozdrawiam, Emilia Peszko
puszek

Sympatyk
Podziękował: 9 times
Otrzymał podziękowania: 86 times

Re: Stanisław Jesionka

Post autor: puszek »

Skoro Julian Jesionka ur w Filipowicach to wskazany jest kontakt z tą parafią w celu odszukania innych dzieci Stanisława Jesionki i Heleny Grudzień.
Może telefon, może mail? Jeżeli blisko to kontakt osobisty.
Czy to te Filipowice czy jakieś inne?
https://skanoteka.genealodzy.pl/id4742
Bożena
ODPOWIEDZ

Wróć do „General Discussion ( English, German, French, Russian .. inne )”