Łączki Kucharskie

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach> Mam informacje o parafii, miejscowości ..

Moderatorzy: kaphis, elgra, maria.j.nie

Coolguy223

Sympatyk
Podziękował: 1 time

Łączki Kucharskie

Post autor: Coolguy223 »

Poszukuję parafialnych ksiąg chrztów z Łączek Kucharskich (woj. podkarpackie) z lat 1787, 1788 i 1789. Poszukuję również ksiąg małżeństw z lat 1802–1805 dla tej samej parafii. Widzę, że pozycje te są wymienione w serwisie Skanoteka, lecz nie mogę znaleźć ich skanów w Internecie. Czy ktoś wie, gdzie można je znaleźć online? Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

– Michael
Rebell_Cieniewska_Grażyna

Członek PTG
Podziękował: 48 times
Otrzymał podziękowania: 11 times

Re: Łączki Kucharskie

Post autor: Rebell_Cieniewska_Grażyna »

Skany są właśnie w Skanotece i zapewne nigdzie więcej.
Kliknij w zakładkę Skanoteka, w okienko na górze wpisz Łączki Kucharskie i wybieraj, które z ksiąg i aktów chciałbyś zobaczyć.

Powodzenia
Grażyna
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
Coolguy223

Sympatyk
Podziękował: 1 time

Post autor: Coolguy223 »

Rebell_Cieniewska_Grażyna pisze: śr 15 kwie 2026, 17:15 Skany są właśnie w Skanotece i zapewne nigdzie więcej.
Kliknij w zakładkę Skanoteka, w okienko na górze wpisz Łączki Kucharskie i wybieraj, które z ksiąg i aktów chciałbyś zobaczyć.

Powodzenia
Grażyna
Niestety nie mogę znaleźć w Skanotece zapisów starszych niż z 1871 roku. Czy mógłbyś sprawdzić, czy Tobie uda się znaleźć w Skanotece wcześniejsze zapisy? Ja mam z tym trudności. Czy mógłbyś przesłać mi link do zapisów sprzed 1871 roku? Wiem, że one istnieją, ponieważ widzę je wymienione w Geneteka.

– Michael
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda
Podziękował: 26 times
Otrzymał podziękowania: 55 times

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

Coolguy223 pisze: śr 15 kwie 2026, 15:23 Poszukuję parafialnych ksiąg chrztów z Łączek Kucharskich (woj. podkarpackie) z lat 1787, 1788 i 1789. Poszukuję również ksiąg małżeństw z lat 1802–1805 dla tej samej parafii. Widzę, że pozycje te są wymienione w serwisie Skanoteka, lecz nie mogę znaleźć ich skanów w Internecie. Czy ktoś wie, gdzie można je znaleźć online? Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

– Michael
Nie ma dostępnych online ksiąg z poszukiwanego przez Ciebie okresu.
W Skanotece są roczniki od 1871 roku.
https://skanoteka.genealodzy.pl/id3312
https://skanoteka.genealodzy.pl/id5194
Geneteka to zbiór indeksów - w kolumnie UWAGI pod ikoną "Z" odnajdziesz dodatkowe informacje o źródle - w tym przypadku jest to archiwum parafialne. Pod ikoną "A" znajduje się nick osoby indeksującej.
https://geneteka.genealodzy.pl/index.ph ... =&to_date=
Myślę, że najlepiej będzie, jeśli skontaktujesz się z tą osobą i dopytasz o możliwy dostęp do danycb źródłowych.

Pozdrawiam
Aneta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”