Witam. Moi pradziadkowie - Józef Bankowski (Bańkowski) i Józefa Urbanek pobrali się podczas wojny (najprawdopodobniej lato 1940) we wsi Kiernozia. Niestety w kościele nie ma aktu ich ślubu. Ten dokument jest mi potrzebny do ustalenia miejsca i daty urodzenia pradziadka oraz do ustalenia jego losów po ślubie - został wywieziony na roboty do Niemiec. Gdzie mogę szukać? Czy istnieje prawdopodobieństwo, że taki dokument nie został sporządzony?
Pozdrawiam, Karolina.
Zaginiony akt ślubu pradziadków?
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
karolina_rzepecka

-
Farmer1979

- Kontakt:
Witam,
w bazie danych na stronie www.straty.pl ,Józef Bańkowski występuje 9 razy.
Nazwisko Imię Data urodzenia Miejsce urodzenia Imię ojca Imię matki Data śmierci
Bankowski Józef 1913-12-21 Bielsk Podlaski
Bańkowski Józef 1905-11-16 Płaża Jan Katarzyna 1994-12-13
Bańkowski Józef 1909-05-22 Laski Jan Magdalena 1996-12-12
Bańkowski Józef 1916-11-07 Glinnik Bernard
Bańkowski Józef 1917-04-12 Pionki Władysł.[aw]
Bańkowski Józef 1917-04-12 Pionki Władysław Józefa 2002-08-26
Bańkowski Józef 1918-10-11 Pliskowola Andrzej
Bańkowski Józef 1936-11-19 Tykocin Stanisław Aniela
Bańkowski Józef
w bazie danych na stronie www.straty.pl ,Józef Bańkowski występuje 9 razy.
Nazwisko Imię Data urodzenia Miejsce urodzenia Imię ojca Imię matki Data śmierci
Bankowski Józef 1913-12-21 Bielsk Podlaski
Bańkowski Józef 1905-11-16 Płaża Jan Katarzyna 1994-12-13
Bańkowski Józef 1909-05-22 Laski Jan Magdalena 1996-12-12
Bańkowski Józef 1916-11-07 Glinnik Bernard
Bańkowski Józef 1917-04-12 Pionki Władysł.[aw]
Bańkowski Józef 1917-04-12 Pionki Władysław Józefa 2002-08-26
Bańkowski Józef 1918-10-11 Pliskowola Andrzej
Bańkowski Józef 1936-11-19 Tykocin Stanisław Aniela
Bańkowski Józef
Pozdrawiam
Jarosław Wysocki
http://www.JaroslawWysocki.pl
Poszukuję
Wysocki,Korda,Rakowski,Sztuczka,Bieda....
Siecień, Fabianki,Chełmica Duża,Unieck,Szpetal Górny, Brzesko, Tymowa , Poręba Spytkowska, Okocim
Jarosław Wysocki
http://www.JaroslawWysocki.pl
Poszukuję
Wysocki,Korda,Rakowski,Sztuczka,Bieda....
Siecień, Fabianki,Chełmica Duża,Unieck,Szpetal Górny, Brzesko, Tymowa , Poręba Spytkowska, Okocim
-
karolina_rzepecka

Witam, niestety na podstawie tych informacji nie mogę nic ustalić, gdyż, jak już wspominałam, nie znam ani daty ani miejsca urodzenia, nieznany jest także ojciec. Wiem jedynie, że jego matka - Maria Bańkowska uciekła w 1909 uciekła z rodzinnego Złoczowa (teraz Ukraina) do Duselldorfu, gdzie poznała ojca mojego pradziadka i jego brata. Chciał on zabrać Marię do swojej rodzinnej miejscowości (był z Azjatyckiej części Rosji), ale ona nie chciała. Potem poznała swojego męża, z którym miała jeszcze trójkę dzieci. Niestety żyjąca siostra mojego pradziadka nie wie prawie nic o nim. Próbowałam także szukać jakichkolwiek informacji na temat jego brata Stanisława, który brał udział w Powstaniu Warszawskim. Jednak po kontaktach w Muzeum Powstania Warszawskiego okazało się, że moja wiedza nie jest wystarczająca żebym mogła potwierdzić jakąkolwiek zgodność z danymi, które posiada ta instytucja. Na chwilę obecną mam wrażenie, że wyczerpałam wszystkie możliwości. Ksiądz z kościoła w Kiernozi doradził abym zasięgnęła informacji w Urzędzie Miasta Kiernozi, ale wątpię żeby czegokolwiek udało mi się tam dowiedzieć... Utkwiłam w miejscu.
Pozdrawiam, Karolina
Pozdrawiam, Karolina
poszukuję: Rzepecki, Solarek, Dzwonkowski, Bankowski, Urbanek, Witkowski, Rajchert, Zimniak, Szulc (Schultz)
Ale może warto spróbować w USC dowiedzieć się czegokolwiek.
Pozdrawiam
Żaneta
Żaneta