Cześć!
Gdzieś mi mignęła informacja o indeksacji tego spisu. Stronę znalazłem - stopień jej zaawansowania niestety nie pozwala jeszcze na wyszukiwanie. Mimo wszystko szanuję ich za chęci - pomogą chociaż jednej osobie - to znaczy, że działa.
Ale do brzegu - czy gdzieś online znajdę źródła? Ewentualnie inwentarz? W tym mniej więcej roku nastąpiła migracja mojej prababci. Wiem skąd zaczęła i gdzie skończyła, ale taki spis wiele by mi wyjaśnił, zwłaszcza w aspekcie aresztowania pradziadka.
A, że trasa wędrówki dość długa, spod Wilna, przez Wilno aż na Białoruś to mam wiele miejsc zaczepienia na podstawie tego co udało mi się ustalić.
Fond 743 - tyle wiem na podstawie ich strony.
Dzięki za podpowiedź.
Spis Litwa 1942
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
andrzej_baran

- Podziękował: 3 times
- Otrzymał podziękowania: 6 times
- Kontakt:
-
Zbig_Kowalski

- Otrzymał podziękowania: 22 times
Re: Spis Litwa 1942
.
Ostatnio zmieniony wt 11 sie 2026, 22:46 przez Zbig_Kowalski, łącznie zmieniany 1 raz.
------------
Pozdrawiam, Zbig
Pozdrawiam, Zbig
-
andrzej_baran

- Podziękował: 3 times
- Otrzymał podziękowania: 6 times
- Kontakt:
Re: Spis Litwa 1942
Dziękuję Zbigniewie za pomoc. Widzę swój błąd w szukaniu - w polu fond wpisywałem tylko "743".
Udało mi się namierzyć dwa potencjalne adresy. Widzę guzik order e-service. Po zalogowaniu jednak mam błąd - Nepavyko atlikti užklausos. Co oznacza problem z usługą jeśli dobrze rozumiem. Czy ktoś korzystał z tego guzika skutecznie?
Zatem zapewne jedyna możliwość to fizycznie w czytelni.
Udało mi się namierzyć dwa potencjalne adresy. Widzę guzik order e-service. Po zalogowaniu jednak mam błąd - Nepavyko atlikti užklausos. Co oznacza problem z usługą jeśli dobrze rozumiem. Czy ktoś korzystał z tego guzika skutecznie?
Zatem zapewne jedyna możliwość to fizycznie w czytelni.
Pozdrawiam
Andrzej Baran
Andrzej Baran
- piotr_nojszewski

- Podziękował: 13 times
- Otrzymał podziękowania: 4 times
- Kontakt: