Nazwisko: Zdrojewski
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=3717&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
olenski_jan

Witam,
Moja babcia była z domu Zdrojewska. Urodziła się w Raciążu, córka Mariana . Czy jesteśmy spokrewnieni?
Pozdrawiam
Jan Oleński
Moja babcia była z domu Zdrojewska. Urodziła się w Raciążu, córka Mariana . Czy jesteśmy spokrewnieni?
Pozdrawiam
Jan Oleński
-
Zawadzki_Wojciech

Marszałek Polski (gen. bryg.) Antoni Zdrojewski ps. Daniel (1900-1989) piękna, acz "wstydliwa" karta polskiej (i francuskiej) historii.
- Bozenna

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Poszukuje informacji:
Eugeniusz Zdrojewski - pracownik Ministerstwa Szkolnictwa przed 1939 rokiem.
Miejsce zamieszkania w 1930r.: Warszawa, ulica Hoza 1.
Profesor w Polskim Liceum w Bukareszcie od 1940-ego roku.
Zmarl w Rumunii przed 1945-tym rokiem.
Potomstwa nie zostawil, ale pewnie sa potomkowie jego rodzenstwa.
Serdecznie dziekuje za kontakt,
Bozenna
Eugeniusz Zdrojewski - pracownik Ministerstwa Szkolnictwa przed 1939 rokiem.
Miejsce zamieszkania w 1930r.: Warszawa, ulica Hoza 1.
Profesor w Polskim Liceum w Bukareszcie od 1940-ego roku.
Zmarl w Rumunii przed 1945-tym rokiem.
Potomstwa nie zostawil, ale pewnie sa potomkowie jego rodzenstwa.
Serdecznie dziekuje za kontakt,
Bozenna
Obecnie chyba najbardziej znany jest Bogdan Zdrojewski - były prezydent Wrocławia, poseł, senator, obecnie minister kultury. Urodzony w Kłodzku w 1957 r., od 1975 r we Wrocławiu. Z wykształcenia filozof i kulturoznawca, po doktoracie na Uniwersytecie Wrocławskim. Ma swoja oficjalna stronę:http://www.zdrojewski-bogdan.pl
Pozdrowienia
Danuta
Pilnie poszukuję aktu ślubu Józefa Kwiatkowskiego (1829/32-1884)z Anielą Wrońską(1823-1905) oraz ich aktów urodzenia.
Danuta
Pilnie poszukuję aktu ślubu Józefa Kwiatkowskiego (1829/32-1884)z Anielą Wrońską(1823-1905) oraz ich aktów urodzenia.
Witam!
W mojej rodzinie występują osoby o tym nazwisku - parafia Karnkowo, miejscowości Ruże i Rzuchowo (Żuchowo)
W mojej rodzinie występują osoby o tym nazwisku - parafia Karnkowo, miejscowości Ruże i Rzuchowo (Żuchowo)
Pozdrawiam,
Michał Grygorewicz
Poszukuję kontaktu z wszystkimi osobami, których przodkowie wywodzą się z parafii Dobrotwór i Kamionka Strumiłowa
Michał Grygorewicz
Poszukuję kontaktu z wszystkimi osobami, których przodkowie wywodzą się z parafii Dobrotwór i Kamionka Strumiłowa
- Komorowski_Longin

Re: Nazwisko: Zdrojewski
Witamolenski_jan pisze:Witam,
Pozdrawiam
Jan Oleński
Michał i Bogdan Zdrojewscy w latach 1950 - 1970 mieli w Warszawie przy ulicy Miedzianej 10 zakład cukierniczy. Michał mieszkał na Miedzianej zmarł bezdzietnie, Bogdan mieszkał w podwarszawskich Pyrach, miał córkę Barbarę, obaj jeździli do rodziny w Raciążu, wspominali też o kuzynie w Suchodole k/Tarczyna gdzie takie nazwisko obecnie występuje.
Pozdrawiam Longin.