Akt urodzenia i Brak Akt Sądowych...

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

monikagod

Sympatyk

Post autor: monikagod »

Witam serdecznie,
Udało mi się zlokalizować miejsce przechowywania akt na podstawie, których w 1953/1954 dokonano odtworzenia aktów urodzenia dziadków.
Niestety akta odtwarzania zostały zniszczone!!!! (czekam na protokół zniszczenia)
W trakcie poszukiwań okazało się iż dziadek( jedynak) Jan Godlewski ur. 1905 r. ( mąż) Mari urodzonej 1913r. również odtwarzał swój akt urodzenia. Jedyna sistra babci Helena Dukaczewska urodzona 1906roku także.
Czy brak pierwopisów i akt odtwarzanych oznacza koniec poszukiwań? Oczywiście udało mi się ustalić imiona i nazwiska rodziców dziadków,ale te informację okazały się być mało pomocne, ponieważ nie znam parafii do której przynależeli, data ślubu także nie jest mi znana. Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki.
Monika
((Akta przechowywane są w Archiwum Sądu Rejonowego dla Warszawy-Śródmieścia przy ul. Marszałkowskiej 82))
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”