Odpowiedź od Archiwum na dzień 26.05.2026
"Pracownicy Archiwum wykonują doraźne kwerendy genealogiczne na potrzeby procesów sądowych bądź postępowań administracyjnych toczących się przed właściwymi organami. Prywatne kwerendy genealogiczne na chwilę obecną nie są realizowane ze względu na trwające prace konserwacyjne zbioru duplikatów ksiąg metrykalnych."
Patryk
Archiwum Kurii Metropolitalnej w Krakowie
Moderatorzy: kaphis, elgra, maria.j.nie
-
Piotrowski_Dariusz_1967

Re: Archiwum Kurii Metropolitalnej w Krakowie
Mam pytanie od kiedy Archiwum jest zamkniete dla osób prywatnych ?
Darek
Darek
-
Subhagia

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 1 time
Od września 2024 roku, zgodnie z informacją na stronie Archiwum.Piotrowski_Dariusz_1967 pisze: wt 26 maja 2026, 18:00 Mam pytanie od kiedy Archiwum jest zamkniete dla osób prywatnych ?
Darek
Patryk
- Adam_Kalemba

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Re: Archiwum Archidiecezjalne w Krakowie cennik zdjęć
Parafia Babice w tych latach skupiała 10 miejscowości, w których miejscowościach były te śluby?.prodwin pisze: wt 29 kwie 2025, 04:12 Panie Patryku, gdyby wybierał się Pan do archiwum byłbym wdzięczny za odszukanie ślubów: Józef Pierzchała i Apolonia Skwarczyńska oraz Józef Piegża i Anna Szarek. W/w śluby mogły odbyć się około 1870 roku w parafii Babice (https://archiwum.diecezja.pl/metryka/rozkochow/)
Józef Piegza- Anna Szarek, Pan młody z Olszyn Pani młoda z Rozkochowa, jest taki ślub. Józef Pierzchała-Apolonia córka Skwarczyńskiego ale to wdowa i ma inne nazwisko. Pan młody z Babic a Pani młoda z Rozkochowa.
Pozdrawiam
Adam
Kalemba
Adam
Kalemba
Bardzo dziękuję za chęć pomocy ale w/w śluby zostały już odnalezione. Zrobił to w marcu Pan Maciej Mendela o czym poinformował mnie w prywatnej wiadomości. Są to te same śluby, o których Pan pisze. Moja wina że nie napisałem na forum, że zapytanie jest już nieaktualne.
A przy okazji pozwolę sobie spytać, czy akta metrykalne z parafii Babice z początku XIX w. są w dalszym ciągu dostępne tylko w Archiwum Kurii Metropolitalnej w Krakowie?
A przy okazji pozwolę sobie spytać, czy akta metrykalne z parafii Babice z początku XIX w. są w dalszym ciągu dostępne tylko w Archiwum Kurii Metropolitalnej w Krakowie?
Pozdrawiam
Piotr Boratyński
Piotr Boratyński
- Adam_Kalemba

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Orginały akt są w kancelarii parafii Babice, a w Archiwum Kurii Metropolitalnej są kopie.prodwin pisze: wt 26 maja 2026, 22:04 Bardzo dziękuję za chęć pomocy ale w/w śluby zostały już odnalezione. Zrobił to w marcu Pan Maciej Mendela o czym poinformował mnie w prywatnej wiadomości. Są to te same śluby, o których Pan pisze. Moja wina że nie napisałem na forum, że zapytanie jest już nieaktualne.
Pozdrawiam
Adam
Kalemba
Adam
Kalemba