Poszukiwane książki o nadleśnictwach Wyszków/Ostrów Mazowiecka

Pomoc w poszukiwaniu publikacji, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalogu linków w bazie Nasze książki ; rozmowy o książkach ; Biblioteczka genealoga

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

krolik10

Poszukiwane książki o nadleśnictwach Wyszków/Ostrów Mazowiecka

Post autor: krolik10 »

Dzień dobry,
czy ktoś z Państwa ma dostęp do poniższych książek (najbardziej zależy mi na pierwszej pozycji, bo dużo moich przodków/krewnych było leśniczymi w okolicach Wyszkowa i Ostrowii Mazowieckiej):

KACZYŃSKA Ewa: Dwie długości życia sosny : Nadleśnictwo Wyszków wczoraj i dziś, 1794-2014. Leszczydół Nowiny – Pułtusk – Wyszków: Nadleśnictwo Wyszków, 2014.
ZIEMIECKI Dionizy, RYTEL Antoni: Wyszków i okolice. Wyszków: Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979.
GRZYBOWSKI Stanisław: Nadzieja z tamtych lat : dzieje Armii Krajowej na Ziemi Wyszkowskiej. Warszawa: “Novum”, 1990.
MIELNIKIEWICZ Krzysztof, O łowach w Puszczy Białej i w Kole Łowieckim „Mykita”, Ostrów Mazowiecka 2008

Jeśli ktoś może polecić ciekawe pozycje z tych okolic odnośnie historii regionu/leśnictw to będę również wdzięczny :wink:

* Moderacja - Zgodnie z Regulaminem Rozdział II, pkt 4, lit. b i c i przyjętym zwyczajem prosimy podpisywać posty przynajmniej imieniem. Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis w swoim Profilu
Pozdrawiam, Marek (kaphis)
Moderator
Pozdrawiam,
Piotr Zając
Cybulski_Michal

Re: Poszukiwane książki o nadleśnictwach Wyszków/Ostrów Mazowiecka

Post autor: Cybulski_Michal »

"KACZYŃSKA Ewa: Dwie długości życia sosny : Nadleśnictwo Wyszków wczoraj i dziś, 1794-2014. Leszczydół Nowiny – Pułtusk – Wyszków: Nadleśnictwo Wyszków, 2014."

Jeśli mieszkasz w Wyszkowie, to ta pozycja jest dostępna w wypożyczalni miejskiej.
Jeśli nie, to jest w większości bibliotek uniwersyteckich w Polsce (ale wyłącznie na miejscu - ja korzystałem w warszawskim BUW).

Pozdrawiam
Michał
ODPOWIEDZ

Wróć do „Książki, Biblioteki”