Zaścianek Krupskie - poszukuję w spisach rewizyjnych

General discussion about genealogy (po angielsku); Diskussion über Genealogie (po niemiecku);
Parlons généalogie (po francusku); Дискуссии о генеалогии (po rosyjsku)

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

MK2023

Sympatyk

Zaścianek Krupskie - poszukuję w spisach rewizyjnych

Post autor: MK2023 »

Dzień dobry,
Poszukuję w spisach rewizyjnych dostępnych online zaścianka Krupskie, położonego na płd.wsch. od miasteczka Głębokie a na płn. wsch. od Dokszyc, tuż koło miejscowości Królewszczyzna. Może ktoś z Państwa zetknął się z nazwą tego zaścianka podczas swoich poszukiwań?
Najbardziej przydatny byłby ostatni z XIX w. (lata 1850/1858), ale każdy inny również będzie pomocny. Rodzina Bobrowskich, która prawdopodobnie tam wtedy mieszkała, mogła być spisana jako mieszczanie, jednodworcy lub obywatele, ewentualnie szlachta.
Przeszukałem już wiele dostępnych online spisów (np. z fondu 515 dla powiatu Dziśnieńskiego) ale jak do tej pory nie natrafiłem na ten zaścianek.
Nie jestem jednak pewien, czy zaścianek Krupskie był spisany w tym ostatnim spisie (1850/58) w guberni Mińskiej czy Wileńskiej, bo był niemal na granicy obu tych guberni (zmiana jego przynależności z Mińskiej do Wileńskiej prawdopodobnie nastąpiła w 1842/3 r.)
Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny.
Maciek
ODPOWIEDZ

Wróć do „General Discussion ( English, German, French, Russian .. inne )”