Dzień dobry. Mój przodek August Kunert urodził się w 1841 w Neuvorwerk kreis Ohlau. Ojciec Anton był katolikiem a matka ewangeliczką. Jego akt urodzenia powinien być w parafii katolickiej obecna nazwa Miłoszyce ale nie ma. Brak go również w ewangelickiej parafii Laskowitz.
Chcę sprawdzić sąsiednią parafię w której mieszkał brat Antona tj, Minkowice Oławskie - Minken.
W Archiwum Arch. we Wrocławiu jest w zasób MB.667.c · 1818–1843 Taufen. Ale archiwum zamknięte w wakacje
dlatego chciałbym prosić o sprawdzenie czy film na Family zawiera akta z tych roczników, ponieważ przekrój lat jest duży. DSG 8017797 (film 2272325 Items 2 - 5) Taufen 1818-1920 dla parafii MINKEN
mam nadzieje,ze ktos mi pomoze .
Do tej pory szukalam w zasobach Family Search miejscowosc Bujwidze/ Buivydziai ( bez problemu)
Ostatnio nie moge nigdzie znalezc zasobow tej miejscowosci, ciagle pokazuje 0
Zna ktos ten problem i wie jak moge dalej szukac ?
mam nadzieje,ze ktos mi pomoze .
Do tej pory szukalam w zasobach Family Search miejscowosc Bujwidze/ Buivydziai ( bez problemu)
Ostatnio nie moge nigdzie znalezc zasobow tej miejscowosci, ciagle pokazuje 0
Zna ktos ten problem i wie jak moge dalej szukac ?
Tak, tak to ta miejscowosc !
Dziekuje serdecznie, a jak pan to znalazl ?
W Skanotece to chyba raczej nie trzeba wyjaśniać ....
A na FS to trochę niestandardowo - wpisałem w wyszukiwarkę Google "Family Search Bujwidze" i wyskoczyło...
Panie Mariuszu ,
no na taki pomysl to ja bym nie wpadla ! co nadal nie wyjasnia dlaczego na „prostej drodze“nic nie ma.
Wpisywalam nazwe miejscowosci na FS i ciagle pokazywalo sie 0 rezultatow .
Wszystko jedno serdecznie dziekuje za pomoc
Dzień dobry,
czy mogę prosić o przejrzenie filmu 948795, Kościeliska (niem. Kostellitz) czy są tam akta ślubów z Boroszowa (Boroschau) i ślub Antoniego Konig (lub Król) z Franciszką Ligus? Ślub pomiędzy 1805 a 1819
Dzień dobry
Poszukuję aktu małżeństwa pomiędzy Tomasz Rostalski a Katarzyna Pawłowska z 21 lutego 1819 roku w parafii Raszków. Skan znajduje się na Familly Search.
Dopiero jak jesteśmy zalogowani to wybieramy u góry menu - wyszukiwarka zasobu archiwalnego, gdzie wpisujemy albo nr filmu, albo nazwę miejscowości: https://zapodaj.net/plik-sSmi01pZVF
Dzień dobry
Poszukuję aktu małżeństwa pomiędzy Tomasz Rostalski a Katarzyna Pawłowska z 21 lutego 1819 roku w parafii Raszków. Skan znajduje się na Familly Search.
Mariuszu,
nie o to mi chodziło. Ale dziękuję.
Właśnie się zorientowałem, że administrator strony korzenie nie wie, że są inne przeglądarki niż chrome.
Robert
Daj mi chwilę, sprawdzę ten akt - jak znajdę nadpiszę w tej wiadomości
Coś znalazłem, ale nie mam pewności, pismo jest wg mnie bardzo nieczytelne. Poniżej załączam - to rok 1816, widzę tam - Konig Antonin? https://zapodaj.net/plik-kq6YXnvapO