Marszycki pisze:W Archiwum Kurii w Krakowie jest Spis ludności diecezji karkowskiej /chyba z 1787 rok/.
(...)
Archiwum Państwowe ma zaś cząstokowe spisy z lat 1790-92.Np.spis ludności Poborowc z 1792 roku itd.
Co do Książa to:
(...)
Książ Wielki parafia spisy ludności województwa krakowskiego, II parafie powiatu ksiąskiego 1790 /jakie to parafie dowiesz sie w AP Krakow/
======
Tak więc najlepszym były dla Ciebie ten spis z 1789 roku w Archiwum Kurii w Krakowie/Potężne opracowanie.
Coś mi nie gra, bo na liście podałeś jedynie pozycje z 1787 i 1790-92, a nie ma nic z 1789

Zakładam, że chodziło o pozycję z 1787r. (prawdopodobnie o Spis ludności diec. krakowskiej Prymasa M. J. Poniatowskiego). Wydaje mi się jednak, że jest to pozycja jedynie statystyczna (same liczby).
Natomiast spis z 1790~1792 jest może niekompletny (tego nie wiem), ale wypisane tam są (jak pisał Maciek) całe rodziny i znajdują się w nim parafie graniczące z Książem Wielkim (m.in. Ks. Mały, Kalina Wielka, Słaboszów, Miechów, Kozłów), w których w pierwszej kolejności chcę szukać "swoich".
Problem jest taki, że trzeba będzie przeglądać wszystkie wioski i osady, chałupa po chałupie, co oznacza wiele godzin ślęczenia nad materiałem.
Nie bardzo mogę brać tak długiego urlopu na przeglądanie (+wyprawa do Krakowa), a z kopiowaniem/fotografowaniem w AP też jest niewesoło (od strony finansowej tym razem).
Najlepiej byłoby więc znaleźć ten spis w formie elektronicznej (może ktoś kiedyś sfotografował/skopiował chociaż jakieś fragmenty, a możegdzieś jest udostępnione?), albo chociaż kopię w jakimś innym archiwum (np bliższym i umożliwiające bez(nisko)kosztowe fotografowanie - jak AD).