Skiba Wojciech - Krzeszów, Podkarpackie - poszukuje księgi chrztów od 1752 r

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: kaphis, elgra, maria.j.nie

WiktorS

Skiba Wojciech - Krzeszów, Podkarpackie - poszukuje księgi chrztów od 1752 r

Post autor: WiktorS »

Dzień dobry,

poszukuję informacji dotyczących księgi chrztów parafii Narodzenia Najświętszej Maryi Panny w Krzeszowie.

W katalogu Genealodzy.pl widnieje informacja, że w parafii zachowała się księga chrztów rozpoczynająca się w 1752 roku. Dostępne online indeksy obejmują jednak tylko pojedyncze lata i nie pokazują pełnej zawartości tej księgi.

Interesuje mnie szczególnie Wojciech Skiba, pochodzący z Huty Krzeszowskiej. W 1776 roku zawarł on małżeństwo z Marianną Sokal z Gózdu (co zostało zaindeksowane). Przypuszczam, że Wojciech Skiba mógł urodzić po 1750 roku (skoro zawarł małżeństwo w 1776 roku) i mógłby się znaleźć w tej księdze.

Na Genealodzy.pl istnieje parę indeksów z tej księgi, wszystkie dotyczą osób z rodziny Skakuj, co napawa mnie optymizmem, ze ta księga gdzieś jest i gdzieś można uzyskać do niej dostęp. Będę wdzięczny za każdą wskazówkę dotyczącą tej księgi, jej obecnej lokalizacji oraz możliwości dostępu do materiałów z lat 1752-1776.

Pozdrawiam
Wiktor Skiba
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”