zdzislaw15 pisze:Witam!Do 31lipca w AP Lesznie są mikrofilmy ksiąg metrykalnych parafii Łuków pow.Siedlce,może znajdzie się osoba która podjęła by się indeksacji tej parafii.Kontakt-668035706.Pozdrawiam Zdzisław.
Witam.
Chciałbym się zapytać czy ktoś może indeksował te księgi metrykalne parafii Łuków w pow.Siedlce ?
Jestem bardzo tą parafia zainteresowany
rzućcie czasem okiem bo warto http://metryki.genealodzy.pl/stats.php
>60 000 w 7 dni...
a pewnie więcej, bo chyba nie wszystko zlicza
prawie 10 tysięcy kopii pobieranych dziennie, a przecież jest ich stosunkowo niewiele 4 000 dziennie znalezionych i obejrzanych dzięki wyszukiwarce
Ciekawym, czy miało to jakies przełożenie w chociażby wsparciu finansowym dla tych co utrzymują, doijeżdzają, digitalizua etc PTG?
Nawet złotówka dziennie, baaa... miesiecznie od każdego uzytkownika to juz byłoby coś...a i tak wydajniejsze niz koszty kwerendy, skanów , odbitek z Ap np.
METRYKI od dnia dzisiejszego mają nowego administratora. Został nim Łukasz Rzeszotek, który dotychczas zarządza projektem AP Radom (Warka, Wrociszew, Worów). W zakresie jego obowiązków jest generalnie dzielenie pracy i wspieranie merytoryczne nowych osób zaczynających indeksowanie. Łukasz przedstawi plany i stan prac na stronie http://metryki.genealodzy.pl/plany.php. Kontakt mailowy do administrator metryk jest w stopce Metryk (metryki(a)genealodzy.pl). Ciesząc się że z siebie zrzucę trochę obowiązków życzę mu sukcesów.
Witam,
Postaram się w najbliższych dniach "odświeżyć" stronę z planami. Proszę jednak o cierpliwość i wytrwałość
Wszelkie zauważone błędy i sugestie proszę przesyłać na adres metryki@genealdozy.pl .
Rzeszotek_Łukasz pisze:Witam,
Postaram się w najbliższych dniach "odświeżyć" stronę z planami. Proszę jednak o cierpliwość i wytrwałość
Wszelkie zauważone błędy i sugestie proszę przesyłać na adres metryki@genealdozy.pl .
Łukasz - bardzo chętnie pomogę Ci w "odświeżaniu" strony z planami oraz przy dodawaniu danych zindeksowanych do bazy metryk.
witam.posiadam skany z pułtuska dotyczące prażmowskich które nabyłem w archiwum. posiadam też zdjęcia ,ktore sam zrobiłem z pułtuska z przewodowa.czy mogę je przekazać geanolodzy pl tadeusz
to chyba forma witryny rodzinnej, rodu, nazwiska rozbudowanej o prezentację kopii dokumentów byłaby najlepsza
serwis metryki powstał aby gromadzić dość zwarte grupy..najlepiej duże fragmenty zespołów, a minimum to jedna księga (jednostka) no może fragment np jeden typ aktów z danego rocznika
użyteczność informacji niepełnych byłaby mała, wręcz prowadziłoby do dezinformacji (skoro dane z danego roku są to interpretowane byłoby że są wszystkie) - negatywnie fałszywych wyników
hm..nie wyobrażam sobie jakby można było to pogodzić..
możliwość przekazania pojedynczych aktów z użytecznością serwisu tego typu...
ale są mądrzejsi, może coś im przyjdzie do głowy
panie włodku nie długo będe jechał do płocka zrobię zdjęcia skorowidzów myślę że wtedy jak tylko wyeksponuję nazwisko prażmowski a
będą wszystkie akty to będzie w porządku.a w ogóle wpisze pan w gogle indeksacja pułtusk tadeusz
W tym wątku proszę zamieszczać zgłoszenia o przestąpieniu do indeksacji Parafii w projekcie metryki.genealodzy.pl .
Proszę podać wybraną Parafię z „Zasoby zgłoszone do opracowania przez administratora projektu.” - Zakładka plany: http://metryki.genealodzy.pl/plany.php