Bukaczowce - skany aktów małżeństwa

Tematy o kresach, w tym: Baza Miejscowości Kresowych oraz Biblioteka zasobów kresowych strona Biblioteka kresowa

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

renataz
Podziękował: 4 times

Bukaczowce - skany aktów małżeństwa

Post autor: renataz »

Bukaczowce , Jak znaleźć skany aktów małżeństwa rendziojarosław zindeksował akty mój ma numer
631-9-039_0454 chodzi o Rudolfa Baranowskiego i Katarzynę Drygajło - jak je znaleźć. Przepraszam jestem nowym użytkownikiem. Proszę o pomoc.

Renata Żulpo
Awatar użytkownika
Dąb_Henryk

Sympatyk
Ekspert
Podziękował: 6 times
Otrzymał podziękowania: 12 times

Re: Bukaczowce - skany aktów małżeństwa

Post autor: Dąb_Henryk »

Na stronie:
https://www.agad.gov.pl/inwentarze/KLwo301new.xml
od poz. 145 do 150.

pozdrawiam
Henryk
Awatar użytkownika
Grazyna_Gabi

Sympatyk
Podziękował: 3 times
Otrzymał podziękowania: 102 times

Post autor: Grazyna_Gabi »

To jest ten index
1925 9 Rudolf Baranowski Maria Baranowska Katarzyna Drygajło Jan, Katarzyna Szperun Bukaczowce [Uwagi: on lat 27 i 6 m-cy ona lat 24 i 6 m-cy, 631-9-039_0454 Data ślubu: 25.10.1925 r. ] [Miejsce przechowywania ksiąg: Archiwum Państwowe Obwodu Iwanofrankiwskiego ul. Sahajdacznego 42a, Iwano-Frankiwsk, 76006]
https://geneteka.genealodzy.pl/index.ph ... m=S&w=21uk
Jak widac jest tam napisane, gdzie ten akt sie znajduje: Archiwum Państwowe Obwodu Iwanofrankiwskiego ul. Sahajdacznego 42a, Iwano-Frankiwsk, 76006

Poczytaj sobie watki o Bukaczowcach.
search.php?keywords=Bukaczowce

Pozdrawiam
Grazyna
renataz
Podziękował: 4 times

Post autor: renataz »

Dziękuję. Ale można przejrzeć online. Ja próbowała ale indeks nie działa.

pozdr.

autor: renataz » wt 01 wrz 2026, 21:15

Przeszłam na staronę AGAD ale tam nie ma tat 1925. Rozumiem, że trzeba szukać gdzieś indziej.

* Moderacja - Zgodnie z Regulaminem Rozdział III, pkt 3, lit. c posty zostały scalone. Przypominam również o opcji edycji postu Rozdział IV, pkt 2, lit. q
* Moderacja - Zgodnie z Regulaminem Rozdział II, pkt 4, lit. b i c i przyjętym zwyczajem prosimy podpisywać posty przynajmniej imieniem. Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis w swoim Profilu
Pozdrawiam, Marek (kaphis)
Moderator
Awatar użytkownika
Viola_Wro
Podziękował: 2 times
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: Viola_Wro »

Jest alternatywny dostęp przez Fond 631-14-29, zeskanowany na FamilySearch, ten akt ślubu dokładnie jest tu: https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... 35&lang=pl. Nie można zapisać ale można zrobić zrzut ekranu.
Pozdrawiam.
Viola
ODPOWIEDZ

Wróć do „Genealogia kresowa”