Empik otworzył outlet

Pomoc w poszukiwaniu publikacji, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalogu linków w bazie Nasze książki ; rozmowy o książkach ; Biblioteczka genealoga

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda
Podziękował: 3 times
Otrzymał podziękowania: 14 times

Empik otworzył outlet

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

Awatar użytkownika
Bea

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Bea »

Przybyłam, obejrzałam, zakupiłam.....

Jakby ktoś myślał, że tam są naprawdę płytki DVD z filmami za 5 zł, to śpieszę donieść że nie ma... Outlet to składowisko książek (muzyki, filmów i art. papierniczych), które się nie sprzedały, bo ... nikt ich nie chciał kupić za taką cenę, bo mają poobrywane okładki od ciągłego oglądania, bo zostały wydane z błędem (np. okładka do góry nogami w stosunku do treści w środku).
Książki stoją głównie na stosikach i ciężko jest cokolwiek znaleźć (poza tym byłam wczoraj - jest nieźle przebrane już). Niby poszczególne stosy są pogrupowane - tu nauki filozoficzne, to podręczniki ekonomii i inżynieria, a tu przewodniki geograficzne.... ale i tak to jest pomieszane, np. w filozofii i religii znalazłam biografię wokalisty AC/DC ;-)
Ceny ? przeceny oficjalnie sięgają 20-70% ceny początkowej, co oznacza, że w większości przecena jest ok. 25-30%...
czyli jeśli książka kosztowała 49,90 zł to teraz kosztuje około 35 zł.
Sęk w tym, że książki w Empiku są droższe - niż jakby je zamawiać bezpośrednio u Wydawcy przez internet właśnie około 30%.
Przed zakupem dobrze jest sprawdzić czy się opłaca.
Beata

mapki parafii warszawskich w latach 1826-1939: link
Awatar użytkownika
Łopiński_Jacek

Sympatyk
Ekspert
Podziękował: 1 time
Kontakt:

Post autor: Łopiński_Jacek »

Zgadzam się z poprzedniczką.
Gdy jest napisane od ... zł, to nic innego, tylko chwyt marketingowy.
Gdy przyjdzie się na taką promocję, to zwykle tych najtańszych "już" nie ma.
A tak na prawdę, nie wiadomo, czy w ogóle były.
Co innego gdyby było: wszystko za .. zł, chociaż i w takim przypadku to ma się nijak do rzeczywistości.
Co najlepsze kąski wyszarpane przez "znajomych znajomych" i sprzedane na Allegro trzy razy drożej.
Pozdrawiam serdecznie :)
Jacek Łopiński
Moja genealogia
www.jaceklopinski.pl
Zapraszam również na Forum Genealogiczne Łopińskich
www.lopinscy.pun.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Książki, Biblioteki”