Poszukuję Mogilowski, Mogilewski, Szalla, Szala

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Szalla_Tomasz

Poszukuję Mogilowski, Mogilewski, Szalla, Szala

Post autor: Szalla_Tomasz »

Pomoc w udzieleniu informacji - Mogilowski, Mogilewski - rodzina, która występuje w Bydgoszczy prawdopodobnie tylko w czasie istnienia Księstwa Warszawskiego. Związani z moją rodziną poprzez ślub Andrzeja Szalli i Karoliny Mogilowskiej. Występują jako sędziowie Trybunału Cywilnego Departamentu Bydgoskiego, natomiast Andrzej Szalla/Szala był sekretarzem Dyrektora Kancelarii w Departamencie Bydgoskim. Później ślad po Mogilowskich "ginie" - brak jakichkolwiek wpisów do ksiąg metrykalnych katolickich i ewangelickich. Wpisy dotyczą tylko rodziny Andrzej Szalla-Karolina Mogilowska. Czy mogli przebywać tylko w okresie istnienienia Księstwa. Andrzej Szalla miał syna Juliana Adama Napoleona, Aleksandra i Antoniego Achillesa. Julian Szalla był Sędzią Pokoju w Pułtusku. Jego syn Kazimierz Szalla pochowany jest na cmentarzu w Ciechanowie zm. 1909r. Czy możecie Państwo pomóc mi w poszukiwaniach !!! Szalla/Szala i Mogilewski/Mogilowski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”