Grabowski - poszukuję osób rodzin
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
MirosławGrabowski

Grabowski - poszukuję osób rodzin
Poszukuje osób rodzn Grabowski
Prośba do wszystkich GRABOWSKICH ,podzielmy sie wiedzą,Kto gdzie szuka
Kto czego szuka,Może pomożemy sobie nawzajem ,może szukamy tego samego
Myslę żewarto sprubować
Ja działam w kujawsko pomorskim,ale wiem ze rodzina jest po całej polsce i poza
granicami.Razem bedzie łatwiej
Pozdrawiam
Mirosław Grabowski
Prośba do wszystkich GRABOWSKICH ,podzielmy sie wiedzą,Kto gdzie szuka
Kto czego szuka,Może pomożemy sobie nawzajem ,może szukamy tego samego
Myslę żewarto sprubować
Ja działam w kujawsko pomorskim,ale wiem ze rodzina jest po całej polsce i poza
granicami.Razem bedzie łatwiej
Pozdrawiam
Mirosław Grabowski
- Szczerbiński

Poszukuje osób rodzn GRABOWSKI
Panie Mirku!
W herbarzach spotkałem 25 rodów o nazwisku Grabowski - czeka Pana ciężkie zadanie, ale warto spróbować.
Życzę powodzenia.
Jerzy
W herbarzach spotkałem 25 rodów o nazwisku Grabowski - czeka Pana ciężkie zadanie, ale warto spróbować.
Życzę powodzenia.
Ostatnio zmieniony sob 05 mar 2011, 12:30 przez Szczerbiński, łącznie zmieniany 1 raz.
-
MirosławGrabowski

-
Jurek_Plieth

- Kontakt:
Re: Poszukuje osób rodzn Grabowski
Kujawsko - pomorskie? Super!!!MirosławGrabowski pisze:Prośba do wszystkich GRABOWSKICH...
...
Ja działam w kujawsko pomorskim...
Moja prababka to Katarzyna Plieth z domu Grabowska. Urodzona 9 października 1860 w Klęczkowie pow. Chełmno, z ojca Marcina Grabowskiego i matki Anny z domu Nowińskiej.
Czy to coś Ci mówi?
Pozdrawiam,
J.
-
MirosławGrabowski

Witam
Nic mi to niemmowi
Moi Grabowscy to par. Włóki,Wudzyn,Dobrcz.
Najstarszy Maciej vel Mateusz urodziłsię w Królikowie w 1809lub 1810,mam dwie sprzeczne daty
Inna na ak. urodzenia inna na ak. zgonu.,Lub jest to inne Królikowo
Na te tereny przybył w roku 1852 gdie ozenił się z Cunegundą Nowakowską obydwoje byli wdowcami.
Pozdrawiam
MG
Nic mi to niemmowi
Moi Grabowscy to par. Włóki,Wudzyn,Dobrcz.
Najstarszy Maciej vel Mateusz urodziłsię w Królikowie w 1809lub 1810,mam dwie sprzeczne daty
Inna na ak. urodzenia inna na ak. zgonu.,Lub jest to inne Królikowo
Na te tereny przybył w roku 1852 gdie ozenił się z Cunegundą Nowakowską obydwoje byli wdowcami.
Pozdrawiam
MG
Witam
Przesyłam zdjecie grobu rodziny Grabowskich z Bożewa k/ Mochowa pow. Sierpc
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6f9 ... 0e110.html
Informacji o tej rodzinie nie posiadam.
Stanisław
Przesyłam zdjecie grobu rodziny Grabowskich z Bożewa k/ Mochowa pow. Sierpc
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6f9 ... 0e110.html
Informacji o tej rodzinie nie posiadam.
Stanisław
Witam,
Mój prapradziadek nazywał się Grabczan-Grabowsk (ur, 1882)i i pochodził z Ziemi Łomżyńskiej, Powiat Szczuczyński. To nazwisko nie jest do odnalezienia.... Myślę, że ten przedrostek dodał sobie aby odróżnić się od innych Grabowskich, bo ten obszar to gniazdo Grabowskich.
Ponoć był lekarzem, zesłano go do Rosji. Osiadł na Krymie i tylko na podstawie paszportu jego syna mamy info nt. miejsca urodzenia.
Czy może ktoś znalazł takie nazwisko Grabczan-Grabowski przeszukując księgi w Archiwum w Łomży?
Pzdr
Beata
Mój prapradziadek nazywał się Grabczan-Grabowsk (ur, 1882)i i pochodził z Ziemi Łomżyńskiej, Powiat Szczuczyński. To nazwisko nie jest do odnalezienia.... Myślę, że ten przedrostek dodał sobie aby odróżnić się od innych Grabowskich, bo ten obszar to gniazdo Grabowskich.
Ponoć był lekarzem, zesłano go do Rosji. Osiadł na Krymie i tylko na podstawie paszportu jego syna mamy info nt. miejsca urodzenia.
Czy może ktoś znalazł takie nazwisko Grabczan-Grabowski przeszukując księgi w Archiwum w Łomży?
Pzdr
Beata
Pozdrawiam z Warszawy
Beata
Kuźmiński, Grabczan-Grabowski, Chudewniak, Celeda, Chęciński, Szwech, Kubaj, Kornicki, Świderski,Świder, Szendoł, Szwiec
Beata
Kuźmiński, Grabczan-Grabowski, Chudewniak, Celeda, Chęciński, Szwech, Kubaj, Kornicki, Świderski,Świder, Szendoł, Szwiec
-
asmolenska

Ambroży Grabowski syn Jana Chrzciciela(ur. 7 grudnia 1782 w Kętach, zm. 3 sierpnia 1868 w Krakowie) – historyk, księgarz, wybitny kolekcjoner, archeolog i antykwariusz polski, autor przewodników po Krakowie.spokrewniony z Kajetanem Florkiewiczem h.Ozdoba
Zięciem jego był Karol Estreicher, dyrektor Biblioteki Jagiellońskiej, wnukami – Maria Estreicherówna i Stanisław Estreicher, prawnukami – Karol Estreicher, muzealnik, i Krystyna Grzybowska
=========
Stefan
Zięciem jego był Karol Estreicher, dyrektor Biblioteki Jagiellońskiej, wnukami – Maria Estreicherówna i Stanisław Estreicher, prawnukami – Karol Estreicher, muzealnik, i Krystyna Grzybowska
=========
Stefan
-
MirosławGrabowski