Par. ewang-augs w Kielcach indeksy małzeństw 1838-60
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Witam
Spisałem ręcznie roczne spisy i skorowidz małżenstw z parafii Kielce z lat 1838-1860.
Zamiarem jest wklepanie w excell i przekazanie do geneteki poniewaz wiem ze zajmie to troche czasu to niecierpliwym mogę tu odpowiedzieć.
Spisałem ręcznie roczne spisy i skorowidz małżenstw z parafii Kielce z lat 1838-1860.
Zamiarem jest wklepanie w excell i przekazanie do geneteki poniewaz wiem ze zajmie to troche czasu to niecierpliwym mogę tu odpowiedzieć.
Pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
RE: Par. ewang-augs w Kielcach indeksy małzeństw 1838-60
to ja pierwsza
prosze zobaczyc czy widnieje nazwisko Lange (Andrzej, Wilhelm, i inni)
dziekuje bardzo!!!!
prosze zobaczyc czy widnieje nazwisko Lange (Andrzej, Wilhelm, i inni)
dziekuje bardzo!!!!
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
Broll, Kus, Pyka - Slask, opolskie
Stryczek, Zuchnicki - Krakow i okolice
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
Jest slub August Lange z 1840 z Moritz Dorota akt nr 11 miejscowość Żarki Są podobne Lunge Jan 8/1848 i Lunge Karolina z Antonielowa 10/1840, Paulina Lunge z Fritz Bogumiłem 5 /1860, Katarzyna Lunge z Jan Brachmann 1/1859 , Lunge Jan z Anna Rozyna Budel 3/1854 Anna Rozyna Lunge z Both Krystian 2/1854
Jestem jednak przekonany ze podczas oglądania aktów urzędnika stanu cywilnego z lat 1810-1812, 1818-1826 widziałem nazwisko Lange jako osoby funkcyjnej albo w dyrekcji Górniczej albo Innych władzach kieleckich. Proszę zajrzeć do geneszukacza.
Jestem jednak przekonany ze podczas oglądania aktów urzędnika stanu cywilnego z lat 1810-1812, 1818-1826 widziałem nazwisko Lange jako osoby funkcyjnej albo w dyrekcji Górniczej albo Innych władzach kieleckich. Proszę zajrzeć do geneszukacza.
Pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
Jurku,
dziekuje bardzo za sprawdzenie moich Langow.
dziekuje bardzo za sprawdzenie moich Langow.
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
kasiek
szukam:
witam.panie Jurku czy są tam akta Prażmowskich z uszanowaniem Tadeusz
-
Dubiczyńska_Maria

Czy mogłabym poprosić o sprawdzenie nazwiska Kless lub Klös (Klöss) - być może Laurenty nie wiem jak brzmi niemiecka wersja tego imienia - był to chyba poddany austriacki.
Dziękuję
Maria
Dziękuję
Maria
Sprawdzam moje zaległości i widze że nie odpowiedziałem na ostatnie dwa posty. Przepraszam to wynik mojej żałoby.
Teraz ta odpowiedź jest prosta to co miałem wypisane ze spisów rocznych wysłałem do geneteki i już tam jest.
Teraz ta odpowiedź jest prosta to co miałem wypisane ze spisów rocznych wysłałem do geneteki i już tam jest.
Pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
- Mariusz_Maj

Witam
Czy można gdzieś odnaleźć akta metrykalne protestantów z okresu 1600-1660 z okolic Kielc. Głównie chodzi mi o arian.
Pozdrawiam
Mariusz Maj
Czy można gdzieś odnaleźć akta metrykalne protestantów z okresu 1600-1660 z okolic Kielc. Głównie chodzi mi o arian.
Pozdrawiam
Mariusz Maj
Re: Par. ewang-augs w Kielcach indeksy małzeństw 1838-60
[quote="Mariusz_Maj"]
[/quote]
Nie mam wiedzy sam mam rodzinną legendę ze Gałkowscy będący arianami wskutek zatargu z jezuitami musieli wyjechać z Polski i po latach wrócili jako Knopf. Nie próbowałem tego dotychczas badać.
Proponuję jednak zadać to pytanie jako oddzielny temat bo pod tym tytułem zginie bez odpowiedzi.
[/quote]
Nie mam wiedzy sam mam rodzinną legendę ze Gałkowscy będący arianami wskutek zatargu z jezuitami musieli wyjechać z Polski i po latach wrócili jako Knopf. Nie próbowałem tego dotychczas badać.
Proponuję jednak zadać to pytanie jako oddzielny temat bo pod tym tytułem zginie bez odpowiedzi.
Pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel