Boratyński
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Boratyński
Witam Panie Jerzy
Czekam na akt slubu z Archiwum i bede miała wiecej info na temat Jana Boratyńskiego który mieszkał w Warszawie był meżem mojej cioci Lucyny Czarnowskiej.
Napewno wróce do tego watku.
Pozdr Agnieszka.
Czekam na akt slubu z Archiwum i bede miała wiecej info na temat Jana Boratyńskiego który mieszkał w Warszawie był meżem mojej cioci Lucyny Czarnowskiej.
Napewno wróce do tego watku.
Pozdr Agnieszka.
- Aftanas_Jerzy

Boratyński
Jeszcze dodam link do portalu białoruskiego Radzima http://www.radzima.net/pl/
Serdeczne pozdrowienia
Jerzy Aftanas
Jerzy Aftanas
Boratyński
Witam po dłuższej przerwie
Udało sie odszukać akt ślubu Jana Boratyńskiego z którego wynika że pochodził z Łaskarzewa.Był synem Andrzeja i Zuzanny zd. Wiechowska. Poszukuję informacji lub krewnych Boratyńskich.
Bede wdzieczna za info.
Pozdr Agnieszka.
Udało sie odszukać akt ślubu Jana Boratyńskiego z którego wynika że pochodził z Łaskarzewa.Był synem Andrzeja i Zuzanny zd. Wiechowska. Poszukuję informacji lub krewnych Boratyńskich.
Bede wdzieczna za info.
Pozdr Agnieszka.
-
Pytlarczyk_Rafał

Boratyński
Witaj Agnieszko.
Najprawdopodobniej posiadan akty rodzeństwa Jana B.
Boratyńska Helena c Andrzeja i Zuzanny 1900r
Boratńska Katarzyna c Andrzeja i Zuzanny 1902.
urodzeni we wsi Wanaty koło Łaskarzewa.
Rafał P. Górzno
Najprawdopodobniej posiadan akty rodzeństwa Jana B.
Boratyńska Helena c Andrzeja i Zuzanny 1900r
Boratńska Katarzyna c Andrzeja i Zuzanny 1902.
urodzeni we wsi Wanaty koło Łaskarzewa.
Rafał P. Górzno
Poszukuję Pytlarczyk , Wachnik ,Klingert ,Mucha , Szewczyk
Boratyński
Agnieszka,
W mojej kompilacji dotyczącej pacyfikacji wsi Wanaty pojawia się nazwisko Boratyński. Podaj mi na priv maila to podeślę Ci kompletny dokument. We wsi Wanaty stoi obecnie obelisk poświęcony ofiarom z listą pomordowanych i datami ich urodzin. Posiadam zdjęcia tego pomnika. Też mogę podesłać. Z Boratyńskich są tam:
Agata ur. 1899
Marianna ur. 22.5.1896
Zuzanna ur. 7.3.1870
Jan ur. 28.3.1938
Jan ur. 28.5.1899
Józef ur. 20.06.1894
Zdzisław ur. 21.9.1927
Pozdrawiam,
W mojej kompilacji dotyczącej pacyfikacji wsi Wanaty pojawia się nazwisko Boratyński. Podaj mi na priv maila to podeślę Ci kompletny dokument. We wsi Wanaty stoi obecnie obelisk poświęcony ofiarom z listą pomordowanych i datami ich urodzin. Posiadam zdjęcia tego pomnika. Też mogę podesłać. Z Boratyńskich są tam:
Agata ur. 1899
Marianna ur. 22.5.1896
Zuzanna ur. 7.3.1870
Jan ur. 28.3.1938
Jan ur. 28.5.1899
Józef ur. 20.06.1894
Zdzisław ur. 21.9.1927
Pozdrawiam,
Krzysztof Zięcina
----------------------------------
Zięcina, Bernatowicz
----------------------------------
Zięcina, Bernatowicz
Boratyński
Witam
W Kazimierzu Dolnym był,ksiądz kan. Hipolit Boratyński. Ks. Hipolit urodzony 27.02.1877 w Trojanówku, par. Kuczyn, pow. Mazowieckiego, w Ziemi Łomżyńskiej, z rodziców Antoniego i Rozalii.Miał siedmioro rodzeństwa.Zmarł dnia 29 listopada 1951 r.
Pochowany jest na Kazimierskim cmentarzu.Był wielce szanowanym człowiekiem i księdzem.
W Kazimierzu Dolnym był,ksiądz kan. Hipolit Boratyński. Ks. Hipolit urodzony 27.02.1877 w Trojanówku, par. Kuczyn, pow. Mazowieckiego, w Ziemi Łomżyńskiej, z rodziców Antoniego i Rozalii.Miał siedmioro rodzeństwa.Zmarł dnia 29 listopada 1951 r.
Pochowany jest na Kazimierskim cmentarzu.Był wielce szanowanym człowiekiem i księdzem.
Boratyński
Witam
Bardzo dziekuję za info. Bardzo mi to pomorze przy dalszych poszukiwaniach.
Pozdr Agnieszka.
Bardzo dziekuję za info. Bardzo mi to pomorze przy dalszych poszukiwaniach.
Pozdr Agnieszka.
-
Anna-Karczewska-Kwiatkows

Boratyński
Moja babcia Antonina była z domu Boratyńska. Jej braćmi byli Hipolit Boratyński proboszcz z Kazimierza nad Wisłą i Franciszek Boratyński felczer z Puław. Pochodzili z Trojanówka koło Ciechanowca. W domu mówiło się że byli zubożałą szlachtą.
Anna
Anna
Boratyński
Witam.
Juz ponad kilka lat poszukuje info o rodzinie Boratynskich.
Sam jestem z Litwy, wszyscy moje przodki tez sa z Litwy (polnoc od Wilna - Inturki, Wilkomierz, Dubinki, Widzieniszki i t.d.)
Prosze o pomoc, jesli jest ktos na tem forumie i posiada jakas ino o tej galezi Boratynskich.
Mam info o ponad 150 osob, zaczynajac z ~1770 roku do tych dni.
Tak ze moge pomoc i podzielic sie swa informacja z interesantami.
Dziekuje,
Arunas
Juz ponad kilka lat poszukuje info o rodzinie Boratynskich.
Sam jestem z Litwy, wszyscy moje przodki tez sa z Litwy (polnoc od Wilna - Inturki, Wilkomierz, Dubinki, Widzieniszki i t.d.)
Prosze o pomoc, jesli jest ktos na tem forumie i posiada jakas ino o tej galezi Boratynskich.
Mam info o ponad 150 osob, zaczynajac z ~1770 roku do tych dni.
Tak ze moge pomoc i podzielic sie swa informacja z interesantami.
Dziekuje,
Arunas
Boratyński
Witam
Z ogromną przyjemności chce się podzielić się informacją że odnalazłam rodzinę Jana Boratyńskiego oraz losów jego najbliższych
Przez przypadek weszłam na stronę Stowarzyszenia Rozwoju i Miasta Powiatu Garwolińskiego "Wspólnota Powiatowa"
To właśnie tutaj natknęłam się na książkę wydaną w ramach realizacji programu Muzeum historii Polski :Patriotyzm Jurata"
Projekt "Wanaty " ocalić od zapomnienia.
Dzięki tej publikacji opisane są losy Jana Boratyńskiego oraz fotografie rodziny.
Bezcenna pamiątka.
Pozdr Agnieszka.
Z ogromną przyjemności chce się podzielić się informacją że odnalazłam rodzinę Jana Boratyńskiego oraz losów jego najbliższych
Przez przypadek weszłam na stronę Stowarzyszenia Rozwoju i Miasta Powiatu Garwolińskiego "Wspólnota Powiatowa"
To właśnie tutaj natknęłam się na książkę wydaną w ramach realizacji programu Muzeum historii Polski :Patriotyzm Jurata"
Dzięki tej publikacji opisane są losy Jana Boratyńskiego oraz fotografie rodziny.
Bezcenna pamiątka.
Pozdr Agnieszka.
Umieściłem tu mnóstwo informacji o chrztach, ślubach i zgonach dot. tego małżeństwa Andrzeja Boratyńskiego i Zuzanny z d. Wichowskiej ale wstrzymałem publikację i edytowałem wpis - nie wierzę też w przypadki... czekam na sprostowanie
szkoda
szkoda
Ostatnio zmieniony wt 11 paź 2016, 02:00 przez sj_sj, łącznie zmieniany 3 razy.
- krzysztof_kot

- Kontakt:
Re: Boratyński
Przypadek.... nie sądzęalgaa pisze:Witam
Bezcenna pamiątka.
Pozdr Agnieszka.
Krzysztof
Tato skąd się wziąłem? - zapyta kiedyś mnie syn...
http://tatoskadsiewzialem.blogspot.com/
Lokalny patriotyzm
http://garwolin.org
http://tatoskadsiewzialem.blogspot.com/
Lokalny patriotyzm
http://garwolin.org