Miedzna, parafia Zwiastowania NMP
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Ten wątek zawiera informacje na temat <A HREF="modules.php?op=modload&name=Katalog&file=index&req=details&pid=5032&ez=2 target=_top">tej parafii</A>
-
Botev

Re: Miedzna, parafia Zwiastowania NMP
Witam,slepowronska_joanna pisze:Szukam informacji o osobach o nazwisku Bardadin lub Bardadyn
Oto wystąpienia nazwiska Bardadyn w moim zestawieniu genealogicznym:
Feliks Bardadyn, ur. ok. 1835 w Międzylesiu, syn Stanisława i Agaty Kosowskiej wziął ślub 22 listopada 1857 w Miedznej z Franciszką Gorczycą, ur. ok. 1838 w Warchołach, córką Franciszka i Katarzyny Gałeckiej
Julia Agnieszka Bardadyn, ur. ok. 1829 w Międzylesiu, córka Stanisława i Agaty Kosowskiej, wdowa po Mateuszu Lesiku, wzięła ślub w Miedznej 14 listopada 1859 roku z Jakubem Postkiem, ur. ok. 1812 we Wrotnowie, synem Stanisława i Petroneli Gontarz
Rozalia Bardadyn, ur. ok. 1839 w Międzylesiu, córka Stanisława Bardadyna i Agaty Kosowskiej, wzięła ślub 22 listopada 1858 w Miedznej z Adamem Postkiem, ur. ok. 1837 roku w Rostkach, synem Jana i Katarzyny Tarapaty
Małgorzata Bardadyn, żona Tomasza Włogi, dzieci: Kunegunda Włoga, ur. ok. 1766 i Marianna Włoga, ur. ok. 1778, żyli w Miedznej
Zofia Bardadyn, żona Mateusza Gołębiewskiego, dzieci: Marianna, ur. ok. 1804 i Katarzyna, ur. ok. 1811, żyli w Ugoszczy
Witaj!
Jesteś kolejną osobą, która interesuje się tą parafią.
Przeglądałem u Mormonów księgi do 1862 roku w poszukiwaniu swojej rodziny. Niestety Mormoni nie posiadają ksiąg kolejnych. Jeśli dysponujesz danymi z lat następnych będę Ci ogromnie wdzięczny za wszelkie informacje o członkach rodziny Niepiekło mieszkających we wsi Wrzoski. Ja ze swej strony mogę ew. pomóc w zdobyciu danych z parafii Skibniew i Jabłonna Lacka.
Pozdrawiam
Jesteś kolejną osobą, która interesuje się tą parafią.
Przeglądałem u Mormonów księgi do 1862 roku w poszukiwaniu swojej rodziny. Niestety Mormoni nie posiadają ksiąg kolejnych. Jeśli dysponujesz danymi z lat następnych będę Ci ogromnie wdzięczny za wszelkie informacje o członkach rodziny Niepiekło mieszkających we wsi Wrzoski. Ja ze swej strony mogę ew. pomóc w zdobyciu danych z parafii Skibniew i Jabłonna Lacka.
Pozdrawiam
Czy w parafii Miedzna występowało może w XIX w. nazwisko Skarżyński ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam.
Szukam informacji o Wrzoskach z parafii Miedzna.
Pozdrawiam
Szukam informacji o Wrzoskach z parafii Miedzna.
Pozdrawiam
Skarżyńscy występują licznie w par. Pniewnik i Czerwonka Liwska,
O jakich konkretnych Wrzosków zapytujesz? Klan znacznie rozrodzony.
Pozdrawiam,
Jacek B. Okulus
O jakich konkretnych Wrzosków zapytujesz? Klan znacznie rozrodzony.
Pozdrawiam,
Jacek B. Okulus
Miałem na myśli konkretne osoby:)
"Nie podam ręki nikomu kto nie wie jak jego prababka z domu" - M. Wańkowicz
Witam i przesyłam szczegóły
1. Akt urodzenia Władysława Wrzoska (syn Stanisława i Aleksandry Żochowskiej) rok ok 1891- wieś Wrzoski
2. Akt urodzenia Stanisława Wrzoska (syn Marcina i Julianny Maleszewskiej) rok ok 1858-1860 - wieś Wrzoski
3. Akt ślubu Stanisława Wrzoska i Aleksandry Żochowskiej rok 1886-1888
( Aleksandra -wieś Kurcze - to pewnie była inna parafia-akt urodzenia 02-01-1869 wieś Kurcze)
4. Akt ślubu Marcina Wrzoska i Julianny Maleszewskiej -rok ok 1850-1852.
5. Akt ślubu Grzegorza wrzoska i Rozalii Pogorzelskiej rok ok 1785-1798.
6. Akt zgonu Rocha Wrzoska lub Konstancji Wrzosek z domu Pogorzelska do roku 1820
Pozdrawiam
1. Akt urodzenia Władysława Wrzoska (syn Stanisława i Aleksandry Żochowskiej) rok ok 1891- wieś Wrzoski
2. Akt urodzenia Stanisława Wrzoska (syn Marcina i Julianny Maleszewskiej) rok ok 1858-1860 - wieś Wrzoski
3. Akt ślubu Stanisława Wrzoska i Aleksandry Żochowskiej rok 1886-1888
( Aleksandra -wieś Kurcze - to pewnie była inna parafia-akt urodzenia 02-01-1869 wieś Kurcze)
4. Akt ślubu Marcina Wrzoska i Julianny Maleszewskiej -rok ok 1850-1852.
5. Akt ślubu Grzegorza wrzoska i Rozalii Pogorzelskiej rok ok 1785-1798.
6. Akt zgonu Rocha Wrzoska lub Konstancji Wrzosek z domu Pogorzelska do roku 1820
Pozdrawiam