Opracowanie katalogu Anny Wajs -zbiory AGAD
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Re: Posiadam Opracowanie katalogu Anny Wajs
Witam.
Proszę o sprawdzenie nazwiska Motkowski h Poraj.
Serdecznie pozdrawiam.
Helena
Proszę o sprawdzenie nazwiska Motkowski h Poraj.
Serdecznie pozdrawiam.
Helena
posiadam nazwisko Jaszowski,Jaszewski
neposiadam nazwiska Jaszowski,Jaszewski,wyslany 05-03-2011.
Ja poszukujem czy wystepuja w katalogu A.Wajs nazwiska Jaszowski,Jaszewski, wyslany 04-03-2011
pozdrawiam Jasovsky
Ja poszukujem czy wystepuja w katalogu A.Wajs nazwiska Jaszowski,Jaszewski, wyslany 04-03-2011
pozdrawiam Jasovsky
Czy ktoś ma dostęp do opracowania A.Wajs (AGAD)?
Witajcie,
Zależy mi bardzo na informacji czy w opracowaniu A.Wajs "Materiały genealogiczne, nobilitacje, indygenaty w zbiorach AGAD" znajdują się informacje o Góreckich (vel Goreckich) h. Szeliga i Wrońskich h. Kościesza.
Bardzo będę wdzięczna za pomoc.
Małgosia
Zależy mi bardzo na informacji czy w opracowaniu A.Wajs "Materiały genealogiczne, nobilitacje, indygenaty w zbiorach AGAD" znajdują się informacje o Góreckich (vel Goreckich) h. Szeliga i Wrońskich h. Kościesza.
Bardzo będę wdzięczna za pomoc.
Małgosia
- Szczerbiński

Czy ktoś ma dostęp do opracowania A.Wajs (AGAD)?
Witam!
W "Materiały genealogiczne nobilitacje indygenaty w zbiorach AG Akt Dawnych w Warszawie" - opracowanie Anna Wajs, wyd. DIG Warszawa 2001 - nie znalazłem wymienionych nazwisk.
Pozdrawiam Jerzy Adam Szczerbiński
PS. Na temat Goreckich h. Szeliga i Wrońskich h. Kościesza można znaleźć informacje w herbarzach.
W "Materiały genealogiczne nobilitacje indygenaty w zbiorach AG Akt Dawnych w Warszawie" - opracowanie Anna Wajs, wyd. DIG Warszawa 2001 - nie znalazłem wymienionych nazwisk.
Pozdrawiam Jerzy Adam Szczerbiński
PS. Na temat Goreckich h. Szeliga i Wrońskich h. Kościesza można znaleźć informacje w herbarzach.
Ostatnio zmieniony wt 22 mar 2011, 14:55 przez Szczerbiński, łącznie zmieniany 1 raz.
Posiadam Opracowanie katalogu Anny Wajs
T: Czy ktoś ma dostęp do opracowania A.Wajs (AGAD)?
Bardzo dziękuję za informację. Miałam nadzieję na jakieś ciekawe dokumenty w AGAD. Wiedza 'herbarzowa' jest mi znana
Pozdrawiam,
Małgosia
Bardzo dziękuję za informację. Miałam nadzieję na jakieś ciekawe dokumenty w AGAD. Wiedza 'herbarzowa' jest mi znana
Pozdrawiam,
Małgosia
Nobilitacje 1790
Witam,
czy może ktoś z Forumowiczów posiada informacje odnośnie spisów / dokumentów / źródeł dot. nobilitacji z roku 1790? ktoś szukał kiedyś takich danych w AGAD?
Szukam konkretnie nazwiska Józef Jagielski nobilitowany w 1790 h. Łabędzik
pozdrawiam,
IgorD.
czy może ktoś z Forumowiczów posiada informacje odnośnie spisów / dokumentów / źródeł dot. nobilitacji z roku 1790? ktoś szukał kiedyś takich danych w AGAD?
pozdrawiam,
IgorD.
-
grabowscy.net.pl

- Kontakt:
Re: Nobilitacje 1790
B. Trelinska "Album armorum nobilium regni Poloniae XV".igoriosso pisze:Witam,
Pozdrawiam
FJG
Re: Nobilitacje 1790
a ma ktoś dostęp do tej pozycji? Mnie interesowałyby informacje o Jan Fryderyk Sztembarth h. Godziemba, nobilitowany w 1783 r.grabowscy.net.pl pisze:B. Trelinska "Album armorum nobilium regni Poloniae XV".igoriosso pisze:Witam,
pozdrawiam
Timus