Nazwisko: Elijasz

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=5809&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Gość

Post autor: Gość »

Hello.
My name is Tomasz. I live in Ponidzie. It`s region where Biechów is. I find out Your ancestors came to Pensylvania from parish Biechów. My ancestors came to Pensylvania from village Oblekan. It was 1906. If You want some documents from archives. I can make photos of Leszczynskis` graves in Stopnica. In july and august I would visit Biechów and makes photos of Eliaszes.
I have questions about my ancestors too. Do You have some documents about Pabis from polish archives?
If You wants more information about Pabis in Poland link to:
http://www.libuszamuzeum.iap.pl/?id=511 ... lang_id=PL
One of Pabis birth in this region wrote book about history of Pabis family in XVIII, XIX and XX century. (1750 - 1990). If you have some names of yours ancestors I can translate this.
If you interested write in forum or pw on www.genealodzy.pl
anamorf

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: anamorf »

Witaj,

Czy znasz dane dotyczące nazwiska Pabisz z parafii Biechów?
Do you know about Pabisz from parish Biechow ?
(once written Pabisz, another time Pabis)

For example : Andrzej Pabisz married Elżbieta Juda in 1756 ?

Jacek
historykXIX

Sympatyk

Re: Nazwisko: Elijasz

Post autor: historykXIX »

anamorf pisze:Witaj,

Czy znasz dane dotyczące nazwiska Pabisz z parafii Biechów?
Do you know about Pabisz from parish Biechow ?
(once written Pabisz, another time Pabis)

For example : Andrzej Pabisz married Elżbieta Juda in 1756 ?

Jacek
Witaj.
W tej chwili szukam powiązania między rodziną Pabisów a moimi bezpośrednimi przodkami. Nosili Oni nazwisko Zdral i pochodzili z okolic Biechowa. Słyszałem, że takie powiązania istniały. Co do Pabisów to wiem on tej rodzinie tylko tyle ile jest umieszczone w Genetece. Jeżeli znajdę cokolwiek na temat Pabisów, Pabiszów lub Pabisiów (Mianownik Pabiś. Znam i taką odmianę wymienionego nazwiska) natychmiast umieszczę te wiadomości w tym wątku.
Tomasz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”