Poszukuję metryki z Stepańskiej Huty i Stepania na Wołyniu

Tematy o kresach, w tym: Baza Miejscowości Kresowych oraz Biblioteka zasobów kresowych strona Biblioteka kresowa

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
cocolinko

Sympatyk

Post autor: cocolinko »

Gdzie mogę znaleźć przedwojenne metryki z Stepańskiej Huty i Stepania na Wołyniu?
Awatar użytkownika
cocolinko

Sympatyk

Czy orientuje się ktoś czy te materiały istnieją, czy nie i w jakim ukraińskim czy polskim archiwum ich szukać?
Marylka

Sympatyk

Post autor: Marylka »

Skorowidz małżeństw parafii Stepań są zawarte w tomie IV "Wykaz osób z akt parafialnych diecezji łuckiej do roku 1945" opracował ks. Waldemar Witold Żurek z KUL Lublin. Na pewno są osoby, które mają tom IV. Ja mam tom V.
Pozdrawiam
Marylka z Mazowsza
Awatar użytkownika
cocolinko

Sympatyk

Czy te osoby ktore mają ten tom IV udzielaja się na tym portalu?
Czy w tym wykazie są szczególowe informacje o datach urodzeń, pochodzeniu itp. czy tylko zwykła lista małżeństw i zamieszkania która nie pozwoli mi szukać dalaj?
Jesli znam miejscowość i nazwiska osób (z kręgu mojego zainteresowania) to jak szukać dalszych akt i metrykaliow z tego terenu?

Jeśli chodzi o taki podstawowy spis i informacje to i w internecie znalazłem np to:

http://wolyn.ovh.org/opisy/huta_stepanska-03.html
ewa_os

Sympatyk

Post autor: ewa_os »

Czy ktoś wie co się dzieje ze stroną www.wolyn.ovh.org? Wygląda na nieczynną,choć niedawno działała i pojawił się napis:
502 Bad Gateway.
Ewa
monikagod

Sympatyk

Post autor: monikagod »

Witam serdecznie,
Pani Ewo ewidentnie ma pani rację strona nie działa. Czy orientuje się ktoś gdzie mogę odnaleźć księgi urodzeń,małżeństw i zgonów z miejscowości Maniewicze pow. Kowel woj. Wołyń??? Ku mojemu zdziwieniu udało mi się natrafić na informację iż dziadek Godlewski Jan zamieszkiwał do 1939 na Wołyniu. Urodził się w Warszawie 1905roku i tam też przebywał w czasie okupacji (Złota 28 ) Będę wdzięczna jeśli ktoś zechce podzielić się doświadczeniem w pozyskiwaniu danych z obecnej Ukrainy.
Malgonia

Sympatyk
Adept

Post autor: Malgonia »

Witam!
Sporo metryk jest na stronie: metryki-wolyn.pl/Wolyn/Metryki_Wolyn/Wstep.html Polecam te strone - sama znalazlam tam pare ciekawych dla mnie informacji...
Pozdrawiam
Gosia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Genealogia kresowa”