Piętkowie - okolice Klukowa w Wysokomazowieckim

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

e_emyli

Sympatyk
Ekspert

Piętkowie - okolice Klukowa w Wysokomazowieckim

Post autor: e_emyli »

Witam,

poszukuję osób spokrewnionych z Piętkami z Klukowa i okolic (chodzi o wsie Piętki-Szeligi, Piętki-Basie, Piętki-Gręski i Piętki-Żebry).

Z tego co udało mi się znaleźć w sieci, Piętkowie to bardzo stary i duży ród drobnoszlachecki h. Ślepowron (ich nazwisko pojawia się po raz pierwszy w roku 1465 w Herbarzu Kapicy-Milewskiego - został tam wymieniony dziedzic ziemi piętkowskiej - de Piantki).

Z opowieści mojej babci, Jadwigi z d. Piętka, i ze znalezionych dokumentów udało mi się jedynie ustalić personalia praprapradziada - Ignacego Piętki oraz jego żony Franciszki z Siennickich.

Jeśli ktoś pochodzi z tamtych okolic i należy do naszej dużej rodziny, bardzo proszę o kontakt, może razem uda nam się stworzyć jedno, wielkie drzewo genealogiczne naszego rodu (jeśli ktoś byłby zainteresowany to mogę przesłać moje drzewo genealogiczne do wglądu).

Pozdrawiam serdecznie,
Emilia Karcz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”