1949- Księga Rzemiosła Polskiego
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Otrzymałem w spadku Księge Rzemiosła Polskiego z 1949 roku. 712 stron których wiekszość zajmuja spisy adresowe rzemieślników wg specjalności we wszystkich powiatach 17 województw. Dane były zbierane w latach 1946-48.

Witam 
i bardzo prosze o sprawdzenie
Broll - fryzjer w Czestochowie
Broll - ciesla albo stolarz w Rybniku
Dziekuje z gory
i bardzo prosze o sprawdzenie
Broll - fryzjer w Czestochowie
Broll - ciesla albo stolarz w Rybniku
Dziekuje z gory
Pozdrawiam,
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
Broll, Kus, Pyka - Slask, opolskie
Stryczek, Zuchnicki - Krakow i okolice
kasiek
szukam:
Lange, Freundt, Schachtschneider, Wundersee, Lucius - Lodz, Tomaszow, Piotrkow i okolice
Broll, Kus, Pyka - Slask, opolskie
Stryczek, Zuchnicki - Krakow i okolice
Witam.
prosze o sprawdzenie nazwisk Podsedkowski z Krasnystaw, Lubeslkie?
Zenek
prosze o sprawdzenie nazwisk Podsedkowski z Krasnystaw, Lubeslkie?
Zenek
Ostatnio zmieniony wt 24 maja 2011, 16:20 przez Zenek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
marekzaborski

Dzień dobry,
proszę o srawdzenie nazwisk z powiatu włodawskiego, miejscowości Hańsk, Dubeczno, Kulczyn.
Marek
proszę o srawdzenie nazwisk z powiatu włodawskiego, miejscowości Hańsk, Dubeczno, Kulczyn.
Marek
-
Mierzejewska_Agnieszka
Witam,
Proszę o sprawdzenie nazwiska Grzech w Czarnkowie n. Notecią (prawdopodobnie zawód piekarz).
Pozdrawiam,
Agnieszka Mierzejewska
Proszę o sprawdzenie nazwiska Grzech w Czarnkowie n. Notecią (prawdopodobnie zawód piekarz).
Pozdrawiam,
Agnieszka Mierzejewska
Szukam: Grzewka, Sotek, Ban, Grzech, Szczepaniec, Pazik, Soliwoda, Kubiś
-
Mierzejewska_Agnieszka
-
Jacek_Lesnik

Witam.
Można prosić o sprawdzenie, czy jest w wykazie dla miejscowości Liw w powiecie węgrowskim (ówczesne województwo warszawskie) jakiś piekarz? Spodziewam się nazwiska Grabowski lub Kruszewski, ale wiem, że piekarnia niedługo po wojnie przeszła pod zarząd rady, więc może też wystąpić inne nazwisko (jeśli to skomplikowane sprawdzenie, to proszę się ograniczyć tylko do nazwisk przeze mnie podanych). Z góry dziękuję.
Pozdrawiam -
Tadeusz
Można prosić o sprawdzenie, czy jest w wykazie dla miejscowości Liw w powiecie węgrowskim (ówczesne województwo warszawskie) jakiś piekarz? Spodziewam się nazwiska Grabowski lub Kruszewski, ale wiem, że piekarnia niedługo po wojnie przeszła pod zarząd rady, więc może też wystąpić inne nazwisko (jeśli to skomplikowane sprawdzenie, to proszę się ograniczyć tylko do nazwisk przeze mnie podanych). Z góry dziękuję.
Pozdrawiam -
Tadeusz
- Czyżewski_Bartłomiej