witam wszystkich serdecznie
Jestem tu nowa więc będę popełniła błędy więc proszę o pomoc poszukuje informacji o moich przodkach
1) FRANCISZEK MATUSZEWSKI i ANTONIA, z domu ZABOROWSKA.
Mieszkali w Sierpcu. Mieli czworo dzieci: Franciszkę, Antoninę, Czesława i najmłodszą, Michalinę (ur. 29.09.1897 Sierpc; zm. 18.09.1971 Golub-Dobrzyń).
(2) Ich syn CZESŁAW - zginą w Ossowie 14 sierpnia 1920 roku. Miał pięcioro dzieci, czterech synów: Jan, Kazimierz, imion dwóch pozostałych nie znam i najmłodszą córkę Antoninę.
(3) Córka MICHALINA wyszła za mąż w 1914 roku za Władysława Kłosińskiego – ślub miał miejsce w kościele parafialnym św. Katarzyny w Dobrzyniu nad Drwęcą.
Zaledwie pół roku po ślubie, mąż Michaliny WŁADYSŁAW, wyruszył na wojnę polsko-bolszewicką (razem z mężem kuzynki Teofilem Wawrowskim zginął w 1920 roku.
(4)Moja Babcia - córka Michaliny i Władysława, STANISŁAWA KŁOSIŃSKA, wyszła za mąż 16 sierpnia 1955 roku w Gliwicach za KULPOK ENGELBERT
pozdrawiam kinga
Zaborowska Matuszewska
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
michaśka12
-
michaśka12
Zaborowska Matuszewska
witam
wiele czasu poświeciłam w poszukiwaniu korzeni.żaden sposób nie mogę znaleźć Zaborowską Antonina ur w Sierpcu wyszła za Franciszka Matuszewskiego.proszę o kontakt z osobami które cokolwiek wiedzą
pozdrawiam kinga
wiele czasu poświeciłam w poszukiwaniu korzeni.żaden sposób nie mogę znaleźć Zaborowską Antonina ur w Sierpcu wyszła za Franciszka Matuszewskiego.proszę o kontakt z osobami które cokolwiek wiedzą
pozdrawiam kinga