W którym roku wybudowano dom?
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Jakub_Łoboda

Ciekawi mnie data wybudowania mojego domu, wiadomo, ze jest jeszcze z przed II WŚ. Czy można gdzieś to sprawdzić?
Pozdrawiam, J. Łoboda
Pozdrawiam, J. Łoboda
jj
Ostatnio zmieniony śr 11 mar 2015, 10:36 przez pawkos83, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lipnik.F.Turas

No Paweł tylko napisz w jakim regionie polski to uzyskałeś.
Co wojewoda to inny obyczaj . Choć generalnie to prawda z UM i geodezją .
Powinni mieć dane zgodnie z pomocą UE.
Jan
Co wojewoda to inny obyczaj . Choć generalnie to prawda z UM i geodezją .
Powinni mieć dane zgodnie z pomocą UE.
Jan
-
Jakub_Łoboda

Witajcie.
Ja poszukiwałem daty budowy domu w którym mieszkali moi dziadkowie w Bydgoszczy.
Skorzystałem z przedwojennych ksiąg adresowych z różnych okresów.
W pierwszej ulica jeszcze nie istniała, w 1936 r było napisane że w budowie w 1938 lu 39 /już nie pamiętam/pojawił się w księdze właściciel. W tym momencie już miałem przybliżoną datę budowy domu. Dziadkowie wraz z moim Ojcem do Bydgoszczy przeprowadzili się w maju 1939 roku. Więc wszystko wskazuje na to, że wprowadzili się do nowego mieszkania.
Pozdrawiam Krzysztof
Ja poszukiwałem daty budowy domu w którym mieszkali moi dziadkowie w Bydgoszczy.
Skorzystałem z przedwojennych ksiąg adresowych z różnych okresów.
W pierwszej ulica jeszcze nie istniała, w 1936 r było napisane że w budowie w 1938 lu 39 /już nie pamiętam/pojawił się w księdze właściciel. W tym momencie już miałem przybliżoną datę budowy domu. Dziadkowie wraz z moim Ojcem do Bydgoszczy przeprowadzili się w maju 1939 roku. Więc wszystko wskazuje na to, że wprowadzili się do nowego mieszkania.
Pozdrawiam Krzysztof