Zaproszenie

w tym bazy PTG : Geneteka, Metryki .. Nasze bazy, Wyszukiwarki na Genealodzy.pl oraz szukaj w Postach i Tematach.. na Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
OlaH

Członek Honorowy
Adept

Zaproszenie

Post autor: OlaH »

Wszystkich indeksujących oraz osoby zainteresowane dołączeniem do indeksacji akt metrykalnych zapraszam na spotkanie, które odbędzie się 15 czerwca o godzinie 17tej w Warszawie. Spotkanie w celu poznania się i spędzenia wspólnego miłego wieczoru, czyli, raczej towarzyskie niż robocze.

Miejsce spotkania nie ustalone - ponieważ w Warszawie bywam bardzo rzadko, z racji bliskości do Dworca Centralnego znam tylko.... górne piętro w Złotych Tarasach :roll: a więc zdaję się na pomoc kolegów i koleżanek ze stolicy. Była propozycja, aby spotkać się w śródmieściu, uważam, że to dobry pomysł. Pomóżcie!

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że - do zobaczenia
Ola Heska
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Śródmieście jak najbardziej
a może krótka wycieczka szlakiem indeksacyjnym Wsz. Św. - Barbara - (ew Aleksander) - Krzyż-Jan-Krzywe Koło-prom-MB Loretańska-plaża-prom-nowootwarta fontanna?:)
coś się wymyśli, dobrze będzie:)

ja rozumiem jako "od 17" (" i spędzenia wspólnego miłego wieczoru") czyli późniejsze godziny to jedynie problem organizacyjny (kontaktu gdzie w danej chwili)

[część usunięta przez autora -brak postu do którego wypowiedź się odnosiła]
Ostatnio zmieniony pt 03 cze 2011, 10:30 przez Sroczyński_Włodzimierz, łącznie zmieniany 1 raz.
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Młochowski_Jacek »

Sawicki_Julian pisze:Po drugie absolutnie nie powinno tu mieć miejsca jakichkolwiek kłótni i wobec siebie urazów , każdy może mieć zły dzień ale nie co dzień. Z góry przepraszam jeśli znowu ktoś mnie źle rozumie ,ale należy dawać dobry przykład młodym i nic więcej nie oczekiwać , a złe zachowanie kogoś szybko zapominać , bo jak ktoś mądry powiedział ; piekło jest na ziemi , czyli więcej uśmiechu i szacunku w tym piekle. Pozdrawiam - Julian
Słusznie. Niefortunna uwaga nie powinna być powodem awantury tym bardziej, że watek ten miał na celu integrację naszej społeczności. Miałem nadzieję, że wątek poboczny nie będzie podsycany i wygaśnie. Sądzę, że wszystko zostało powiedziane i każdy z nas ma swoje refleksje. Nie ma powodu by ślady po emocjach chwili trwały i szkodziły nam wszystkim. Dlatego usuwam niepotrzebne posty wierząc, że ich autorzy nie są do tych postów przywiązani. Inicjatywa spotkania bardzo mi się podoba.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Wojtowicz_Danuta

Sympatyk
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Wojtowicz_Danuta »

Trzeba by ustalić konkretne miejsce i przydałby się telefon kontaktowy, żeby osoby, które mogą dołączyć dopiero później wiedziały, gdzie się udać, chyba, że to będzie kilkugodzinne posiedzenie w miejscu spotkania.
Tulej_Anna

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Tulej_Anna »

Witam!
Czy tylko 15 czerwca możliwe jest spotkanie?
Niestety w tygodniu nie dysponuję wolnym czasem,pozostaje sobota i niedziela.
Ania
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

Mnie również bardziej odpowiada weekend (17-19 czerwca).

Pozdrawiam
Aneta
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

nie tylko 15 czerwca jest możliwe
weekendowe też może być - po pierwszym 15 może być drugie 17-19, nic nie stoi na przeszkodzie
kto może być na dwóch (częściach?:) to też fajnie

Aniu, Aneto - skontaktujcie się ze sobą, dograjcie i "twórzcie drugie jądro kondensacji"
Awatar użytkownika
OlaH

Członek Honorowy
Adept

Ja mogłabym spotkać się również w piątek 17 czerwca, ale zarówno sobota jak i niedziela niestety odpada. Weekend 11.06 również nie jest możliwy.

Jeśli chodzi o czas, oczywiście „od” 17tej. Myślę, że kto jest bliżej, przybędzie wcześniej, kto nie, dojedzie do nas troszkę później. Podoba mi się pomysł wycieczki „szlakiem indeksacyjnym” jednak „przeciw” przemawiałoby to, że niektórzy mogą jednak dotrzeć sporo później. Nie wiem, czy takie szukanie się na szlaku miałoby sens. A może od 17tej w konkretnym miejscu, a spacer dopiero później dla tych, którzy będą mieli na niego ochotę?

Pozdrawiam,
Ola Heska
Graza

Sympatyk

Post autor: Graza »

szlak indeksacyjny jest ok, z tym ze od Sw Barbary do fontan to spory kawalek logistycznie troche kiepsko, jak ktos przybedzie pod kosciol samochodem i tam zaparkuje, a spacer skonczymy ladnych pare km dalej, to powrot po samochod bedzie wyzwaniem:) Ja moze zaproponuje moze Lolka na Polach Mokotowskich, posiedziec i porozmawiac mozna w fajnej atmosferze, z tym, ze tam rezerwacja konieczna szczegolnie teraz w sezonie.
pozdrawiam
Grazyna
a jeszcze dodam, ze mi pasuja oba terminy, i moge przybydz na oba:)
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

to tak moim zdaniem
eee.zmotorowanemu (to nie najlepszy pomysł:) łatwiej porzucić kulę u nogi i dotrzeć zbiorkomem czy perpedesem w okolice śródmiejsko-dworcowe niż z dworców/stacji metra w zarogatkowy rejon
trzymajmy się Śródmieścia , godziny są elastyczne dotrzeć można według możliwości
a rezerwacja..trochę zobowiązująca przy otwartej formule (bez potwierdzeń) łatwiej dostosować miejsce do ilości osób..zresztą tyle pięknych miejsc, że lokal nie musi być takim oczywistym wyborem

mogę robić za telefoniczny kontakt, jakby była potrzeba -zainteresowanych proszę o maila na indexwawaww@gmail.com to podam numer
ew. jeśli ktoś się zdecyduje na podawanie to mogę go rozesłać w odpowiedzi na zapytania lub forwardować te zapytania:)
Awatar użytkownika
OlaH

Członek Honorowy
Adept

Czy jeszcze ktoś miałby ochotę dołączyć do spotkania?

Ola Heska
Wojtowicz_Danuta

Sympatyk
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Wojtowicz_Danuta »

To gdzie w końcu będzie to spotkanie?
Rzeszotek_Łukasz

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Rzeszotek_Łukasz »

Chętnie bym dołączył do spotkania, ale 15 czerwca po południu jest seminarium, na którym powinienem być.
Dodatkowo wieczorem muszę być na koncercie, który organizujemy w Klubie Mechanik. Jakby zebrani chcieli, to zapraszam na koncert Lestera Kidsona (blues/rock) w Klubie Mechanik (godz.19.00) ;)
Pozdrawiam,
Łukasz
Awatar użytkownika
OlaH

Członek Honorowy
Adept

Łukasz, a 16 czerwiec pasowałby Ci bardziej?

Komuś jeszcze 16.06 lepiej pasuje niż 15.06?

Pojawiły się głosy, że piątek 17.06 to chyba niezbyt dobry pomysł z uwagi na korki i obłożenie lokali. A więc 15.06 lub 16.06. - głosujcie :) - no a już oddzielnie grupa "weekendowa" jeśli się zbierze.

Ola
Rzeszotek_Łukasz

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Rzeszotek_Łukasz »

16. bardziej pasuje, ale i tak nie gwarantuję 100% obecności.
Pozdrawiam,
Łukasz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”