Löhnert oraz Muzalewski

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

kobalka

Sympatyk

Löhnert oraz Muzalewski

Post autor: kobalka »

Nazwisko Löhnert oraz Muzalewski
Poszukuję nazwisk Löhnert oraz Muzalewski . Interesuje mnie pochodzenie w/w nazwisk w latach 1850-1910. Wiem tylko , że nazwisko Löhnert nosiła moja praprababka i mieszkała w Dąbrówce Królewskiej a nazwisko Muzalewska praprababka z drugiej strony i mieszkała w Lisewie . Pozdrawiam Katarzyna
Katarzyna Kobalczyk
Awatar użytkownika
Pieniążek_Stanisław

Nieaktywny
Mistrz

Post autor: Pieniążek_Stanisław »

Muzalewska Zofia (ur.1924) czy Urszula (1925)
kobalka

Sympatyk

nie Muzalewska Marianna
Katarzyna Kobalczyk
Awatar użytkownika
Pieniążek_Stanisław

Nieaktywny
Mistrz

Urodzona w 1913 rodzice Franciszek i Anastazja?
kobalka

Sympatyk

Poprostu nie wiem. wiem tylko że mieszkała w Lisewie a w 1879 roku urodziła syna . Mąz jej widnieje pod nazwiskiem Rochus Kyszelewski
Katarzyna Kobalczyk
Awatar użytkownika
Pieniążek_Stanisław

Nieaktywny
Mistrz

Tym synem był Ludwik Kisielewski urodzony 7 lipca 1879 z Rocha i Marianny. Wydaje mi się, że Marianna musiała zaraz umrzeć gdyż z tego małżeństwa więcej dzieci w Lisewie nie występuje. Pojawiają się za to od 1881 r dzieci Rocha i Barbary Kisielewiczów: Konstanty, Jan i bliźniaki Antonina i Zofia.
Te dane mam z indeksów, które udało mi się kiedyś sfotografować w Lisewie. Same księgi wstecz od 1900 r znajdują się w Archiwum Diecezjalnym w Toruniu.
Pozdrawiam
Staszek
wiencek_romuald

Sympatyk

Post autor: wiencek_romuald »

Witam
W podanym przedziale czasowym w Bydgoszczy znany był Hermann Lohnert założyciel znanych w Europie i Swiecie Pomorskich Zakładów Budowy Maszyn w Bydgoszczy..Firma ta miała nawet swoje oddziały w Niemczech.W obliczu zawirowań typu właścielskiego Firma ta stała się Spółką Akcyjną. O ile wiem Hermann Lohnert miał córkę.
Pozdrawiam
Romuald Wiencek
kobalka

Sympatyk

Bardzo dziękuję panu Staszkowi oraz Romualdowi. Poszukiwania najpierw zacznę od AP w Toruniu.Ale interesuje mnie też nazwisko Lohnert. pozdrawiam
Katarzyna Kobalczyk
kobalka

Sympatyk

Witam
Panie Staszku miał pan rację . Moje dane są trochę zbieżne ale zawsze mogę je skonsultować z panem :). A więc udało mi sie ustalić że pierwsza żona Rocha Kisielewskiego była to Marianna zd Muzalewska zmarła w 1880 roku, zaraz po urodzeniu jedynego syna Ludwika. Roch w n1883 roku ponownie ożenił się z Barbarą zd Gostomska i wiem że mieli dwóch synów Konstantego i Jana. Jednak nie ma wzmianki o córkach . a szkoda , Może pan ma więcej jakiś informacji?. Intersują mnie rodzice Rocha . Byłabym wdzięczna za każdą informację . Pozdrawiam Katarzyna
Katarzyna Kobalczyk
sięborek

Re: Nazwisko Löhnert oraz Muzalewski

Post autor: sięborek »

Pieniążek_Stanisław pisze:Tym synem był Ludwik Kisielewski urodzony 7 lipca 1879 z Rocha i Marianny. Wydaje mi się, że Marianna musiała zaraz umrzeć gdyż z tego małżeństwa więcej dzieci w Lisewie nie występuje. Pojawiają się za to od 1881 r dzieci Rocha i Barbary Kisielewiczów: Konstanty, Jan i bliźniaki Antonina i Zofia.
Te dane mam z indeksów, które udało mi się kiedyś sfotografować w Lisewie. Same księgi wstecz od 1900 r znajdują się w Archiwum Diecezjalnym w Toruniu.
Pozdrawiam
Staszek
czy mogę o skan na maila tych info własnie dokopałem się ze Roch i Barbara (z d Gostomska to moj przodek i proszę o wiecej danych o Rochu jego data urodzenia i rodziców chociaż moj mail siebor,andrzej @ gmail.com albo tel 728 289748
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”