Nazwisko: Lutosławski
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=9716&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Szukam przodków Antoniego Lutosławskiego (1762 - 1829) z Lutosławic i sysek, parafia Srock i jego żony Petroneli Kobyłeckiej (1754 - 1822). Rodzicami Antoniego byli: Aleksander Lutosławski i Uwaga! - również Petronela Kobyłecka. Będę wdzięczny za wszelkie tropy.
tomek
tomek
- kwroblewska

- Podziękował: 10 times
- Otrzymał podziękowania: 13 times
Lutosławski
Tomku1973,
Czy zbierasz wszystkich Lutosławskich szlachetnie urodzonych w XVIIIw czy tylko związanych z nazwiskiem Kobyłecka?
Pozdrawiam
Krystyna
Czy zbierasz wszystkich Lutosławskich szlachetnie urodzonych w XVIIIw czy tylko związanych z nazwiskiem Kobyłecka?
Pozdrawiam
Krystyna
Lutosławski
Szukam tylko i wyłącznie przodków Ewy Lutosławskiej ur. ok. 1793 w Lutosławicach/?/, żony Jana Porczyńskiego. Na dzień dzisiejszy, wygląda to tak:

Inni Lutosławscy nie będący przodkami Ewy, mnie nie interesują. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje, bo czasu na siedzenie w AD brak.
pozdrawiam -tomek

Inni Lutosławscy nie będący przodkami Ewy, mnie nie interesują. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje, bo czasu na siedzenie w AD brak.
pozdrawiam -tomek
- kwroblewska

- Podziękował: 10 times
- Otrzymał podziękowania: 13 times
Lutosławski
Póki co spotkałam w ziemi sieradzkiej Wojciecha, Jana, Marcina i Epifaniusza ale niestety Antoniego brak.
Ponieważ przeszukuję ksiegi <1800r postaram się pamiętać.
Pozdrawiam
Krystyna
Ponieważ przeszukuję ksiegi <1800r postaram się pamiętać.
Pozdrawiam
Krystyna