Trees.pl drzewo genealogiczne
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- Fronczak_Waldemar

Temat był już omawiany na GenPol-u i został bardzo słusznie zamknięty. Zainteresowanych odsyłam do lektury. Aby jednak zaoszczędzić czasu zacytuję fragment postu Tomka, kończącego ten natarczywy, reklamowy wątek podpisywany wówczas przez anonima o pseudonimie Wit:
"wystarczy.
panu, panie Wit, dziekujemy za poswiecony czas. zyczymy dalszych sukcesow. wszystkie dalsze posty reklamujace trees.pl beda przez mnie usuwane.
lubie nowinki, uwielbiam oprogramowanie geneo, nie lubie nachalnosci i natarczywosci oraz braku samokrytyki. "
I to by było wszystko w temacie tego programu
Pozdrawiam
Waldemar Fronczak
"wystarczy.
panu, panie Wit, dziekujemy za poswiecony czas. zyczymy dalszych sukcesow. wszystkie dalsze posty reklamujace trees.pl beda przez mnie usuwane.
lubie nowinki, uwielbiam oprogramowanie geneo, nie lubie nachalnosci i natarczywosci oraz braku samokrytyki. "
I to by było wszystko w temacie tego programu
Pozdrawiam
Waldemar Fronczak
-
qwerty12345
Trees.pl
Jakieś 3 lata temu znalazłem na stronie Trees.pl swoje drzewo genealogiczne pare pokoleń wstecz, niestety nie zpisałem tego a ta strona juz nie istnieje a w jej miejsce jest zRodzinka.pl ( http://zrodzina.pl/ ) czy na tej stronie są przeniesiona drzewa genealogiczne z trees.pl? i jak je znaleść. Pozdrawiam.
- Dławichowski

- Kontakt:
Trees.pl
Dzień dobry!
Zobacz w MyHeritage. Podpowiada:
Krzycho z Koszalina
Zobacz w MyHeritage. Podpowiada:
Krzycho z Koszalina
O mnie:
http://www.dlawich.pl/
http://www.dlawich.pl/
- Jordanek_Stanislawa

Trees.pl
Faktycznie trees nie istnieje. Szkoda, bo zrodziną to niewypał. Co z tego że drzewa sa przeniesione, nie mozna zmienić tytułu drzewa, uporzadkować czy usunąć (byłam w trakcie budowania drzew). Masakra. Znalazłam serwis Mundia. Co mozecie o nim powiedzieć?
Pozdrawiam, Stasia
- Markowski_Maciej

- Kontakt:
Trees.pl
Mundia to to samo co Ancestry.com tylko, że inaczej opakowane.
Ja używam MyHeritage i Geni.com. Bardzo dawno temu wprowadziłem dane do Ancestry.com, które się same przeniosły do Mundia.
Ale są one zbyt US centric.
Pozdrawiam
Maciej
Ja używam MyHeritage i Geni.com. Bardzo dawno temu wprowadziłem dane do Ancestry.com, które się same przeniosły do Mundia.
Ale są one zbyt US centric.
Pozdrawiam
Maciej
Trees.pl
Szanowny Panie
Moja opinia o tego typu stronach jest jednoznaczna .
I wyraża się ona zasadą :
" Chcesz liczyć -licz na siebie "
Tego typu strony to komercyjne i nastawiona na pazerny zysk strony chcące zarobić na hobby innych .
Roszczenia z godziny na godzinę rosną a jest tylko kwestią czasu i pazerności jakie przyjąć stawki.
Co do mundii sprawa jest jeszcze jaśniejsza jak się zobaczy dopisek BETA .
Sprawa MyHeritage to oddźwięk międzynarodowy -bo po sprawie moikrewni i kunktatorskiego przejęcia wraz z danymi osobowymi wszystkie inne firmy zagraniczne mają " sztamę " na wejście w temat genealogii do Polski .
Ja osobiście jestem bardzo ale to bardzo wdzięczny i munda i moikrewni i szczególnie Myheritage i za ich komercyjne wyczyny .
Dzięki tym pazernym komercjuszkom ziściłem zasadę " Chcesz liczyć -licz na siebie " i będąc kompletnym laikiem postawiłem własny wielo -dostępowy portal .
I tą drogą pragnę wyrazić wdzięczność ,że nie muszę mieć takich dylematów .
I teg typu refleksję doradzam wszystkim mającym tego typu dylematy
Moja opinia o tego typu stronach jest jednoznaczna .
I wyraża się ona zasadą :
" Chcesz liczyć -licz na siebie "
Tego typu strony to komercyjne i nastawiona na pazerny zysk strony chcące zarobić na hobby innych .
Roszczenia z godziny na godzinę rosną a jest tylko kwestią czasu i pazerności jakie przyjąć stawki.
Co do mundii sprawa jest jeszcze jaśniejsza jak się zobaczy dopisek BETA .
Sprawa MyHeritage to oddźwięk międzynarodowy -bo po sprawie moikrewni i kunktatorskiego przejęcia wraz z danymi osobowymi wszystkie inne firmy zagraniczne mają " sztamę " na wejście w temat genealogii do Polski .
Ja osobiście jestem bardzo ale to bardzo wdzięczny i munda i moikrewni i szczególnie Myheritage i za ich komercyjne wyczyny .
Dzięki tym pazernym komercjuszkom ziściłem zasadę " Chcesz liczyć -licz na siebie " i będąc kompletnym laikiem postawiłem własny wielo -dostępowy portal .
I tą drogą pragnę wyrazić wdzięczność ,że nie muszę mieć takich dylematów .
I teg typu refleksję doradzam wszystkim mającym tego typu dylematy
Trees.pl
Dodam tylko jedno jeszcze ,iż ktoś kto używa programów typu Internet Guardian przekonał się czym grozi utrzymywanie masy dokumentów w tym niestety także dokumentów ksiąg wieczystych -wprawdzie archiwalnych ale często o wartości " otwartych " ksiąg .
Moje wnioski z programu Internet Guardian są takie ,iż strony genealogiczne są najbardziej inwigilowanymi stronami . A posiadam nawet odpowiednią korespondencję w postaci maili z pewną szacowną " Firmą zaufania publicznego " na ten temat .
Włosy się jeżą .
Ale to tylko moja opinia .
Pozdrawiam
Moje wnioski z programu Internet Guardian są takie ,iż strony genealogiczne są najbardziej inwigilowanymi stronami . A posiadam nawet odpowiednią korespondencję w postaci maili z pewną szacowną " Firmą zaufania publicznego " na ten temat .
Włosy się jeżą .
Ale to tylko moja opinia .
Pozdrawiam
- Jordanek_Stanislawa

Trees.pl
Dziękuję, zastanowię się które wybrać
rwelka - inwigilacja była i bedzie, prowadzę podwójną historię mojej rodziny i jakoś sobie radzę. Przecież nie zrezygnuję z tego co mam.
Pozdrawiam
rwelka - inwigilacja była i bedzie, prowadzę podwójną historię mojej rodziny i jakoś sobie radzę. Przecież nie zrezygnuję z tego co mam.
Pozdrawiam
Pozdrawiam, Stasia
Trees.pl
Ja myślę iż Ci ,którzy poważnie podchodzą do badań genealogicznych doskonale wiedzą jak postępować i czym się kierować w przypadku oprogramowania .
Wystarczy odwiedzić stronę Genealogia Polska i setki podobnych stron niekomercyjnych gdzie nikt nikomu żadnych limitów nie ustawia .
My w kilkanaście osób kupiliśmy mocno zagraniczny program za całe 99 PLN na całe życie i to wszystko
Wystarczy odwiedzić stronę Genealogia Polska i setki podobnych stron niekomercyjnych gdzie nikt nikomu żadnych limitów nie ustawia .
My w kilkanaście osób kupiliśmy mocno zagraniczny program za całe 99 PLN na całe życie i to wszystko
- Markowski_Maciej

- Kontakt:
Trees.pl
Takie serwisy jak mundia, myheritage dają możliwość współpracy - jest po prostu jedną z form serwisów społecznościowych. I nikt tego nie zatrzyma, tak jak nie zatrzyma się rozwoju facebooka czy forum genealodzy. Trzeba tylko umiejętnie z tego korzystać i wiedzieć co tam umieszczać. To nie jest miejsce na przechowywanie numerów kart kredytowych, aktów notarialnych, a miejsce gdzie spotykają się ludzie z podobnymi zainteresowaniami . Negowanie sensu korzystania z tych serwisów to tak samo jak walka o likwidację samochodów, bo wypadkach giną ludzie.
Są narzędzia do przechowywania cennej dokumentacji jak i narzędzia do kolaboracji.
Korzystać należy z tego i tego. Z głową, bo wszędzie może się wkręcić ktoś z nieczystymi intencjami.
A że to komercja? Przy każdym hobby znajdzie się ktoś kto będzie zarabiał. Nie będę korzystał ze sklepów wędkarskich tylko sam strugał kijek i wykuwał haczyk, bo sklep wędkarski zarabia na mnie?
Pozdrawiam
Maciej Markowski
Są narzędzia do przechowywania cennej dokumentacji jak i narzędzia do kolaboracji.
Korzystać należy z tego i tego. Z głową, bo wszędzie może się wkręcić ktoś z nieczystymi intencjami.
A że to komercja? Przy każdym hobby znajdzie się ktoś kto będzie zarabiał. Nie będę korzystał ze sklepów wędkarskich tylko sam strugał kijek i wykuwał haczyk, bo sklep wędkarski zarabia na mnie?
Pozdrawiam
Maciej Markowski
Trees.pl
Panie Macieju
Nie zna Pan faktów
Nasze także .
Nasze drzewa prowadzi 21 rodzin a program ma oczywiście wielodostęp i wejście hasłowane .
Oczywiście ,że to jest podstawą i inaczej wszystko nie miałoby sensu .
Liczy się kalkulacja kosztów i zysków .
Program TNG jaki my używamy ma sto razy większe możliwości od MyHeritage czy innych tego typu stron i ma niezaprzeczalne walory niedostępne dla tego typu stron jak to ,że ma nieograniczone pojemności danych .
I to zupełnie za darmo .
...Są narzędzia do przechowywania cennej dokumentacji jak i narzędzia do kolaboracji.
Dokładnie takie same narzędzia są w TNG --tylko lepsze .
I nikt nie musi mi ustawiać opcja bo robię to sam jak sobie życzę .
Myślę ,że nie zna Pan dokładnie sprawy.
Problem polega na tym ,iż tego typy Firmy są nielojalne i mają za nic klientów .
Casusem jest moikrewni.pl -które wyczyniały z danymi co chciały a na końcu sprzedano te dane .
Ja nie wiem czy Świadomość ,że ktoś na moich danych i nie pytając się o moje zdanie robić interes -to dobrze .
Proszę pamiętać ,że w takim przypadku jak moikrewni dane z wielu drzew znalazły się w komplecie w innych bazach o czym pisano i było głośno .
Programy typy My Heritage są bardzo ubogie i nie oferują takich możliwości jak prowadzenie własnych Forów dyskusyjnych i wielu tysięcy innych opcji .
Po prostu komercja zabija .
Ja nikomu nic nie sugeruję ale doradzam pamiętać zasadę " Chcesz liczyć -licz na siebie "
Bo co Pan zrobi jak monopolista MyHeritage ogłosi ,że musi Pan zapłacić 10 EURO od osoby w drzewie ????
No jeżeli Pana stać to gratuluję -bo ja takich pieniędzy nie mam przy 45 tysiącach dusz w drzewie.
Trochę wyobraźni trzeba mieć
Pozdrawiam
Wysłany: 08-06-2011 - 10:14*
Panie Macieju
Wpisał Pan
Nie będę korzystał ze sklepów wędkarskich tylko sam strugał kijek i wykuwał haczyk, bo sklep wędkarski zarabia na mnie?
Ja też korzystam z komercji i zakupiłem komercyjny program .
Chodzi o to tylko aby nie bylo tego typu spraw jak pazerności typu sieci komórkowych .
Bo może sobie Pan wyobrazić jaki to byłby interes gdyby odkurzacze były sprzedawane za 1 PLN a każdy obywatel płaciły 2 PLN abonamentu miesięcznie za ich używanie ?????????
Najlepszy interes Świata .
I taki najlepszy interes Świata robi My HEritage .
Po opanowaniu rynku będzie limit 10 osób w drzewie darmo a pozostałe za 1 EURO od osoby .
Oczywiście to tylko optymistyczny wariant .
Tak komercji -Ale nie za nic .
Ja nie mam pojęcia jak stworzyć własny wielodostępowy portal więc kupuję komercyjny program .
Ale raz .
I nie muszę płacić podatku od hobby na co Pan gorąco namawia .
W Polsce i tak jest Kraj fiskalny i płacimy ok 70 % podatku od dochodów własnych a pewnie niedługo to się powiększy .
Mogę Panu tylko powiedzieć iż na Internecie nadal można obejrzeć poselski projekt ustawy o opodatkowaniu obywateli za padające promienie słoneczne na ich własną działkę .
Ta ustawa uznaje słońce jako dobro komunalne za które trzeba płacić -( słynna ustawa wiatrowa ")
* (moderacja - scalenie wypowiedzi wysyłanych, co kilka minut na Forum) aby dopisać zapomnianą informację proszę korzystać z funkcji przycisku ->
Nie zna Pan faktów
Nasze także .
Nasze drzewa prowadzi 21 rodzin a program ma oczywiście wielodostęp i wejście hasłowane .
Oczywiście ,że to jest podstawą i inaczej wszystko nie miałoby sensu .
Liczy się kalkulacja kosztów i zysków .
Program TNG jaki my używamy ma sto razy większe możliwości od MyHeritage czy innych tego typu stron i ma niezaprzeczalne walory niedostępne dla tego typu stron jak to ,że ma nieograniczone pojemności danych .
I to zupełnie za darmo .
...Są narzędzia do przechowywania cennej dokumentacji jak i narzędzia do kolaboracji.
Dokładnie takie same narzędzia są w TNG --tylko lepsze .
I nikt nie musi mi ustawiać opcja bo robię to sam jak sobie życzę .
Myślę ,że nie zna Pan dokładnie sprawy.
Problem polega na tym ,iż tego typy Firmy są nielojalne i mają za nic klientów .
Casusem jest moikrewni.pl -które wyczyniały z danymi co chciały a na końcu sprzedano te dane .
Ja nie wiem czy Świadomość ,że ktoś na moich danych i nie pytając się o moje zdanie robić interes -to dobrze .
Proszę pamiętać ,że w takim przypadku jak moikrewni dane z wielu drzew znalazły się w komplecie w innych bazach o czym pisano i było głośno .
Programy typy My Heritage są bardzo ubogie i nie oferują takich możliwości jak prowadzenie własnych Forów dyskusyjnych i wielu tysięcy innych opcji .
Po prostu komercja zabija .
Ja nikomu nic nie sugeruję ale doradzam pamiętać zasadę " Chcesz liczyć -licz na siebie "
Bo co Pan zrobi jak monopolista MyHeritage ogłosi ,że musi Pan zapłacić 10 EURO od osoby w drzewie ????
No jeżeli Pana stać to gratuluję -bo ja takich pieniędzy nie mam przy 45 tysiącach dusz w drzewie.
Trochę wyobraźni trzeba mieć
Pozdrawiam
Wysłany: 08-06-2011 - 10:14*
Panie Macieju
Wpisał Pan
Nie będę korzystał ze sklepów wędkarskich tylko sam strugał kijek i wykuwał haczyk, bo sklep wędkarski zarabia na mnie?
Ja też korzystam z komercji i zakupiłem komercyjny program .
Chodzi o to tylko aby nie bylo tego typu spraw jak pazerności typu sieci komórkowych .
Bo może sobie Pan wyobrazić jaki to byłby interes gdyby odkurzacze były sprzedawane za 1 PLN a każdy obywatel płaciły 2 PLN abonamentu miesięcznie za ich używanie ?????????
Najlepszy interes Świata .
I taki najlepszy interes Świata robi My HEritage .
Po opanowaniu rynku będzie limit 10 osób w drzewie darmo a pozostałe za 1 EURO od osoby .
Oczywiście to tylko optymistyczny wariant .
Tak komercji -Ale nie za nic .
Ja nie mam pojęcia jak stworzyć własny wielodostępowy portal więc kupuję komercyjny program .
Ale raz .
I nie muszę płacić podatku od hobby na co Pan gorąco namawia .
W Polsce i tak jest Kraj fiskalny i płacimy ok 70 % podatku od dochodów własnych a pewnie niedługo to się powiększy .
Mogę Panu tylko powiedzieć iż na Internecie nadal można obejrzeć poselski projekt ustawy o opodatkowaniu obywateli za padające promienie słoneczne na ich własną działkę .
Ta ustawa uznaje słońce jako dobro komunalne za które trzeba płacić -( słynna ustawa wiatrowa ")
* (moderacja - scalenie wypowiedzi wysyłanych, co kilka minut na Forum) aby dopisać zapomnianą informację proszę korzystać z funkcji przycisku ->
Trees.pl
chyba przedmówcy zazdroszczą myheritage pomysłu na biznes, jesli utrzymują serwery to normalne ze muszą na tym zarobić. A każdy ma wolną wolę i nie musi z tego korzystać a tym bardziej płacić za dodatkowe funkcje... Zawsze można zrobić sobie drzewo na kartce papieru, ale czy wtedy nie oskarżycie producentów papieru o pazerność.
Podatek za słońce w PL-u będzie niski bo zima trwa 9 miesięcy a lato bywa niegorące
Podatek za słońce w PL-u będzie niski bo zima trwa 9 miesięcy a lato bywa niegorące
Pozdrawiam
Paulina
Paulina
- Łopiński_Jacek

- Podziękował: 1 time
- Kontakt:
Re: Trees.pl
Masz rację, i dodam tylko, że problem nie polega na pomyśle, ale raczej na braku możliwości usunięcia konta użytkownika (wolna wola) z MyHeritage.pl, a to oznacza przywłaszczenie cudzych danych.paolawaw pisze:chyba przedmówcy zazdroszczą myheritage pomysłu na biznes, jesli utrzymują serwery to normalne ze muszą na tym zarobić. A każdy ma wolną wolę i nie musi z tego korzystać a tym bardziej płacić za dodatkowe funkcje... Zawsze można zrobić sobie drzewo na kartce papieru, ale czy wtedy nie oskarżycie producentów papieru o pazerność.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Łopiński
Moja genealogia
www.jaceklopinski.pl
Zapraszam również na Forum Genealogiczne Łopińskich
www.lopinscy.pun.pl
www.jaceklopinski.pl
Zapraszam również na Forum Genealogiczne Łopińskich
www.lopinscy.pun.pl