Bylina, Ryll ( Ryl )

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

bylina_tomek

Bylina, Ryll ( Ryl )

Post autor: bylina_tomek »

W parafii mojego dziadka stworzyłem drzewo genealogiczne od początku XIX ( brak starszych ksiag metrykalnych ), natomiast z tradycji ustnych jakie posiadam wynika, że Bylinowie z okolic Kocka przybyli z Mazowsza. Poszukuję potwierdzenia i jak najwięvej informacji na ten temat. dziękuję.
Awatar użytkownika
Szczerbiński

Sympatyk

Bylina, Ryll ( Ryl )

Post autor: Szczerbiński »

Witam!
Jeśli są to Bylinowie z Mazowsza, to Boniecki umieszcza ich w ziemi czerskiej. Przypuszcza się, że pochodzą z rodu Bylinów h. Belina Pozdrawiam. Jerzy
Ostatnio zmieniony wt 07 cze 2011, 14:48 przez Szczerbiński, łącznie zmieniany 1 raz.
bylina_tomek

Bylina, Ryll ( Ryl )

Dziekuję za odpowiedź. Takimi danymi dysponuję i ja. Wiem, że np. pałac w Suchej Szlacheckiej od XIV do XVI w. należał do rodziny Bylinów. Przypuszczam, że w jakimś okresie ulegli pauperyzacji, skoro szukali szczęścia poza Mazowszem. prosze mi wskazać, jeśli to możliwe, gdzie powinienem szukać informacji o tym. Pozdrawiam.
baum_a

Sympatyk

Bylina, Ryll ( Ryl )

Post autor: baum_a »

witam, o których Rylów chodzi ? mam informacje o Rylach z Neudorfu-Neubrowa
pozdrawiam Andrzej
bylina_tomek

Bylina, Ryll ( Ryl )

Witam. Chodzi mi o Olendrów z Neudorfu-Neubrowa, a konkretnie o Rylów-Krystianowskich. Pozdrawiam.
baum_a

Sympatyk

Bylina, Ryll ( Ryl )

Post autor: baum_a »

witam
proponuję kontakt mailowy
pozdrawiam Andrzej
bylina_tomek

Bylina, Ryll ( Ryl )

podaję maila ; beata.bylina@o2.pl
Pozdrawiam.