Trees.pl drzewo genealogiczne

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

paolawaw

Sympatyk

Re: Trees.pl

Post autor: paolawaw »

można usunąć konto z myheritage.pl, jednak nie mozna miec pewności czy te dane nie zostaly skopiowane, zreszta w tak rozwinietej technologicznie cywilizacji skąd możesz wiedzieć czy nie jesteś inwigilowany właśnie w tym momencie? a moze ten portal służy izraelczykom do pozyskania danych do przyszłej inwazji.... strasznie to wszystko jakies naciagane - globalna teoria spisku ;)

Pozdrawiam P
Pozdrawiam

Paulina
Awatar użytkownika
Virg@

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 3 times

Post autor: Virg@ »

Oczywiście zawsze można zrobić sobie drzewko na kartce papieru. Więcej, to na niej zwykle zaczyna się tworzyć i prezentuje się innym efekty swojej pracy. Można oczywiście też na płótnie czy na ścianie, jeśli chcemy aby efekt naszej pracy podziwiać mogły następne pokolenia.
Umieszczenie drzewka w jakimś serwisie czy portalu genealogicznym tego nam nie gwarantuje.

A tak przy okazji, Panie rwelka,

proszę zdradzić adres URL tego portalu. Jestem ogromnie ciekawa.

Może i ja zainwestuję raz całe 99 PLN. Wtedy nie będę musiała przez całe życie płacić, zespołowi ludzi posiadających w Internecie swoje serwisy, portale itp., za udostępnianie osobom zainteresowanym (nie znanym jeszcze krewnym i powinowatym) efektów swojej wieloletniej pracy związanej z odkrywaniem dziedzictwa.

Pozdrawiam serdecznie –
Lidia
dpawlak

Nieaktywny

Post autor: dpawlak »

Chciałoby się upublicznić ale tak aby nikt kopiować nie mógł,
czysta paranoja.
Przecież nasi przodkowie to również przodkowie innych ludzi, im dalej sięgamy tym więcej z nich ma wspólnych przodków z nami.
Przodków nie możemy opatentować i całe szczęście.
Ja beż żenady ściągam to co opublikowali inni w zakresie pokrewieństwa który mnie interesuje choć wolałbym się skontaktować z daną osobą i w bardziej cywilizowany sposób wymienić informacje.
Niestety myheritage ostatnio to blokuje dla zwykłych kont poprzez smart macha.
Wcale się nie zdziwię jak użytkownicy zaczną tam likwidować profile.
W końcu publikuje się między innymi po to by odnaleźć dalekich kuzynów którzy pomogą uzupełnić drzewko z nieznanej nam strony.
Bez tej funkcji mogę robić sobie drzewko na dysku swojego komputera.
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
rwelka

Nieaktywny

Post autor: rwelka »

Pani Lidio

Z wielką przyjemnością

welka.pl

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Virg@

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 3 times

Post autor: Virg@ »

Panie R... Welka,

dziękuję.
Faktograficznie, graficznie i merytorycznie strona domowa rodziny Welka jest niezwykle interesująca i podoba mi się bardzo.
Ciekawie wyglądają też niektóre rozwiązania techniczne, np. ClustrMaps.
Szczerze podziwiam ogrom pracy włożony w poznanie oleonderskiego dziedzictwa.

Jednak „wgryzanie się” w treść bardzo utrudniają mi takie „kwiatki”, czy jak kto woli „krzaczki” w tekście:
Parafia BeĹ‚dĂłw małżeĹ„stwa… – czytaj: Parafia Bełdów małżeństwa…
Do przeglądania stron w sieci WWW używam przeglądarki internetowej Internet Explorer, wersja 9.

Pozdrawiam serdecznie –
Lidia
Worwąg_Sławomir

Nieaktywny
Nowicjusz

Post autor: Worwąg_Sławomir »

Na stronie jest źle określona kodowanie tekstu
Jest charset=UTF8
A powinno być UTF-8
Z tym brakiem myślnika Internet Explorer sobie z tym nie radzi i wybiera domyślnie Środkowoeuropejski (Windows)
Inne przeglądarki widzą prawidłowo.
Pozdrawiam
Sławek Worwąg
rwelka

Nieaktywny

Przyznam szczerze , ze odpalam system SUSE z plyty Live ( i dlatego nie wiem co to wirusy -do płyty się nie przyczepią ) i dlatego ponieważ toLinux z UTF-8 problemów nie mam.
Ale sparwdziłem na innych komputerach pod Mozillą ,która także pochodzi z Linuxa nie ma najmniejszych z tym problemów .To kodowanie jest typowym i Mozilla nie ma z tym problemów .
To tylko kwestia przyzwyczajenia .
Wszystkie polskie znaki diaktryczne mamy jak ulał a mamy takie nazwiska ,które składają się z samych ogonków .
Nie jest to żaden znaczący problem .

Ale za to jaka rozkosz bycia niezależnych od komercyjnych pazernych stron .
I to wszystko zawdzięczamy stronie My Heritage ,której jesteśmy wdzięczni dozgonnie .
Gdyby nie ich zapędy komercyjne nigdy bym nawet nie pomyślał o własnym serwerze .
Jeszcze raz gratulacje dla strony MyHeritage za namówienie genealogów na własne programy .

No i Panu Kielakowi za jego wkłąd w spolszczenie programu w tym helperów i wszystich funkcji -a jest ich masa .
Pozdrawiam
Worwąg_Sławomir

Nieaktywny
Nowicjusz

Post autor: Worwąg_Sławomir »

To nie chodzi o to, że UTF-8 jest typowy, chodzi o właściwy sposób zapisu. Powinien być wpisany UTF-8 (z myślnikiem), a na Waszej stronie jest UTF8 (bez myślnika). Niby różnica niewielka, ale już IE tego nie widzi.
Po prostu IE domyślnie ma ustawione kodowanie Środkowoeuropejski (Windows), więc jeżeli nie rozpozna kodowania strony, to takie ustawi, a u Was nie rozpozna, bo macie błędnie opisane kodowanie strony.
Inne przeglądarki mają domyślnie ustawione kodowanie UTF-8, więc nie mają z Waszą stroną problemu.
Prawidłowa nazwa tej strony kodowej to właśnie "UTF-8", a nie "UTF8".
Pozdrawiam
Sławek Worwąg
rwelka

Nieaktywny

Dziękuję

Oczywiście może i tak być .
Aczkolwiek IE 6.0 pod Windowsem XP nie ma problemu z tym .Jak sprawdziłem .
Ale na pewno trzeba będzie poprawić .
Dziękuję
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”