Cygan Stanisław i Helena zd. Haratym

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

teresa.bolek

Cygan Stanisław i Helena zd. Haratym

Post autor: teresa.bolek »

Poszukuję informacji o dziadkach
Poszukuję wiadomości o moich Dziadkach. Stanisław Cygan ur. we wsi Honoratów w 1887 r. syn Andrzeja. Nie wiem czy miał rodzeństwo. Dziadek zginął w 1940 w Twer, pochowany w Miednoje. Babcia Helena zd. Haratym ur. w 1898 r. (brak wiadomości o rodzicach). Babcia zmarła w 1925 r. w Lublinie. Dziadkowie mieli dwoje dzieci: Lucjana i Krystynę (obydwoje juz nie zyją). Babcia miała dwoch braci (jeden Mieczysław). Po drugiej wojnie światowej przenieśli sie na Zuławy.
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda
Otrzymał podziękowania: 7 times

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

Witam,

Honoratów należał do parafii Wójcin:
http://dir.icm.edu.pl/pl/Slownik_geogra ... om_III/119

a więc w Pani zainteresowaniu (dziadek i jego rodzeństwo) będą akta zgromadzone w piotrkowskim AP:
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... osc=Wójcin

Pozdrawiam,

AK
teresa.bolek

Dziękuję za informację. Juz wysłałam prośbę o odpis aktu urtodzenia Dziadka. Babcia nie wiem, gdzie się urodziła, ale wysłałam prośbe o wystawienie askróconego aktu zgonu. Będę cierpliwie czekała na wiadomości. Pozdrawiam Teresa
Awatar użytkownika
jurekstefan

Sympatyk
Ekspert

Post autor: jurekstefan »

teresa.bolek pisze:Babcia nie wiem, gdzie się urodziła, ale wysłałam prośbe o wystawienie skróconego aktu zgonu.
Witam Teresko! :D
W sprawie rodziny Twej Babci wysłałem Ci kontakt na priv,
sprawdź skrzynkę :P
Pozdrawiam
Jerzy K.S.
teresa.bolek

Bacia Helena ...

Witam. Dziękuje serdecznie za informację. Powinnam powiedzieć "o rany, mam dalekiego kuzyna, o którym całe swoje życie nic nie wiedziałam". Cisze się bardzo. Napisze, tylko oswoje sie z ta myślą. Pozfdrawiam Teresa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”