Kosowski

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
algaa

Sympatyk

Kosowski

Post autor: algaa »

Witam

Poszukuje jakichkolwiek informacji o rodzinie ,krewnych mojego dziadka Pawła Kosowskiego ur na Wołyniu w Młynowie syna Ignacego Kosowskiego. Dziadek był wywieziony na Syberię. Po wojnie osiedlił sie na Sląsku.

Wiem z opowiesci ze dziadek miał 2 siostry Rozalia Kosowska i jedna z nich wyjechała do U.S.A.

Może ktoś posiada info.

Pozdr Agnieszka.
Sawicki_Julian

Sympatyk

Kosowski

Post autor: Sawicki_Julian »

Witaj Agnieszko ,jeśli to nazwisko jest pisane przez jedno S to w genealogii potomków sejmu wielkiego u Pana Minakowskiego jest tylko jedna osoba ,a jeśli prze dwa S pisane to jest Kossowskich bardzo dużo i może się da coś dopasować , podaje link i pozdrawiam - Julian

http://www.sejm-wielki.pl/n/Kossowski
Awatar użytkownika
algaa

Sympatyk

Kosowski

Zgadza sie nazwisko pisane jest prze jedno s. Dziekuję za info.

Pozdrawiam Agnieszka.
Awatar użytkownika
Szczerbiński

Sympatyk

Kosowski

Post autor: Szczerbiński »

Witam Pani Agnieszko!
Niejaki O. Kosowski w Grodnie posiadał młyn parowy oraz zakład garbarski, o czym przeczytałem w 'Księdze adresowej RP' z tego roku.
A Kossowski Józef miał handel towarów mieszanych w Skałacie w tarnopolskim. Pozdrawiam. Jerzy
Ostatnio zmieniony czw 15 gru 2011, 12:24 przez Szczerbiński, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
algaa

Sympatyk

Kosowski

Witam

Ponawiam prośbę w.w. watku poszukuję potomków lub krewnych Kosowskich?

Pozdr Agnieszka.
Sawicki_Julian

Sympatyk

Kosowski

Post autor: Sawicki_Julian »

Witaj Agnieszko ponownie , jeśli nikt się nie odzywa to albo nie maja dostępu do komputera i nic nie wiedza o poszukiwaniu , albo z tych na Śląsku były córki i zmiana nazwiska jest , dlatego nazwisko Kosowski może nic nie mówić , choćby i rodzina , mam na myśli zajmowanie się genealogią , to chyba jeden na parę tysięcy ludzi w Polsce. Można jeszcze poszukać w książce tel. z okręgu Śląskiego , trzeba szukać bo raz na pół roku tu zajrzeć to za mało ; pozdrawiam - Julian
DanutaKosowska

Post autor: DanutaKosowska »

Witam

Ja tez pochodze z rodziny Kosowskich.Moja babcia nazywala sie Rozalia Kosowska , wiem ze miala pare braci i siostsr o ktorych wiem malo. Bo moj ojcie byl bardzo tajemniczy a dziadka Ojca w ogole nie znalam. Ojciec nigdy nie za bardzo duzo mowil o wsczhodzie. Nie chcial duzo mowic gdzie sie urodzil i kto byl jego Ojcem a moim dziadkiem. Wiem ze ktos tak jak mowilsz wyjechal do Ameryki ale to po drugiej wojnie swiatej. Wiem ze jeden z jej braci wyjechal do Australii czesc rodziny osiedlila sie na slasku i w okolicy Lublina. Ale o tej rodzinie wiem bardzo malo . Znalazlam strone o mojej rodzinie zobacz http://wolyn.ovh.org/opisy/zaborol-07.html. Zaborol byl niedaleko Mlynowa. . Wiem ze ta rodzina byla bardzo rozrfzucona. Mysle ze jestesmy krewnymi.Ja nawiazalam kontakty zrodzina Kosowski w Australii . Obydwoje bracia mojej babci nie zyja.

Czekam na twoja odpowiedz. Ja obecnie mmieszkam w Anglii.Pozdrowienia. Danuta Kosowska
Awatar użytkownika
algaa

Sympatyk

Witam odpisałam na p.w

Pozdr Agnieszka.
Albertinio

Sympatyk

Post autor: Albertinio »

Witam serdecznie.
Żona brata mojej prababci też pochodziła z Kosowskich. Urodziła się w Skałacie. Mając 18 lat wyjechała do przyjaciela do Turki nad Stryjem. Tam poznała swojego męża i wyszła za mąż w krótkim czasie. Nazywała się Kazimiera Kosowska po mężu Michalska. Urodziła się 16 kwietnia 1902 roku. Była córką Mariana i miała brata Józefa urodzonego 5 grudnia 1903. Mam umówiona wizytę w Archiwum Baziaka w Krakowie na październik tego roku. Zamierzam przeglądać księgę urodzeń z parafii Skałat. Będę szukał wszystkich o nazwisku Kosowski(a). Na internecie w postaci pdf jest książka o Skałacie SKAŁAT – CZASU POKOJU I WOJNY. W spisie osób jest wymienionych kilka osób o nazwisku Kosowski/a.
Ostatnio zmieniony czw 05 lut 2015, 16:34 przez Albertinio, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”